Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήExit polls: Ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ, νέα ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ, «ηχηρές» εκπλήξεις...

Exit polls: Ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ, νέα ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ, «ηχηρές» εκπλήξεις στην «ουρά»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπεισε για δεύτερη φορά τους πολίτες, επιτυγχάνοντας μια μεγαλειώδη νίκη, με ισχυρότατη αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη νέα ήττα, γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντικές εξελίξεις. Το ΠΑΣΟΚ βελτιώνει τα ποσοστά του, ενώ στην «ουρά», οι Σπαρτιάτες φαίνεται να κάνουν την έκπληξη και να μπαίνουν στη Βουλή. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η «ΝΙΚΗ» ξεπερνούν οριακά το 3%.

Η χώρα, σύμφωνα με τα exit polls, φαίνεται να αποκτά μια σταθερή, ισχυρή κυβέρνηση, που θα μπορέσει να οδηγήσει την Ελλάδα σε περαιτέρω ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Αν τα ποσοστά που έδωσαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων επιβεβαιωθούν και στην κάλπη, τότε η «γαλάζια» παράταξη, με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχει επιτύχει μια από τις πιο σημαντικές νίκες της ιστορίας της.

Η ικανοποίηση είναι έκδηλη στην Πειραιώς, αλλά τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, όσο και όλοι οι στενοί του συνεργάτες, κρατούν χαμηλούς τόνους, μέχρι να αρχίσουν να δημοσιοποιούνται τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

Στην αντίπερα όχθη, στον ΣΥΡΙΖΑ, επικρατούν κατήφεια και προβληματισμός, καθώς για δεύτερη φορά, δεν κατάφεραν να πετύχουν, ούτε τους στοιχειώδεις στόχους που είχαν θέσει πριν από τις εκλογές.

Αν επιβεβαιωθούν τα πρώτα δημοσκοπικά στοιχεία, τότε η επόμενη μέρα για τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Όπως έχει επισημάνει από την προηγούμενη εβδομάδα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το GOV NEWS, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ασκήσουν δημόσια, έντονη κριτική, στους χειρισμούς του κ. Τσίπρα, γεγονός που θα οδηγήσει σε εσωκομματικές εξελίξεις.

Πολλοί μάλιστα επισημαίνουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν σύντομα εσωκομματικές εκλογές.

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος, καθώς κατόρθωσε να βάλει το ΠΑΣΟΚ και πάλι στον πολιτικό χάρτη.

Στη μάχη της «ουράς», μεγάλη έκπληξη αποτελεί το κόμμα «Σπαρτιάτες», που στηρίζεται από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την «Πλεύση Ελευθερίας» και η «ΝΙΚΗ», υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να περάσουν το 3%.

Επίσης, «παίζεται» αν θα μπει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Πριν από τις 9:00 το βράδυ αναμένεται να έχουμε μια καλύτερη εικόνα, με πραγματικά αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.