Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας έμεινε εκτός Βουλής για... μετρημένες στα δάχτυλα...

Πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας έμεινε εκτός Βουλής για… μετρημένες στα δάχτυλα ψήφους

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία χάνει μία έδρα, καθώς παραμένει στους 158 βουλευτές, όμως η βουλευτική έδρα που «έχασε» ο Άγγελος Συρίγος «μεταφέρεται» στον Δυτικό Τομέα.

Την Κυριακή το βράδυ ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους που εκλέγονταν βουλευτές, το πρωί της Δευτέρας έμαθε ότι έχασε τελικά την έδρα. Ο λόγος για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Άγγελο Συρίγο, ο οποίος δεν εκλέγεται τελικά στην Α’ Αθηνών (μειώθηκαν οι έδρες της), όπως είχε καταφέρει στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

«Έχασα την έδρα, λόγω της κατανομής και του συστήματος να παίρνουν έδρα τα μικρά κόμματα, όπου έχουν περισσότερες ψήφους και όχι μεγαλύτερο ποσοστό. Στις μεγάλες περιφέρειες είναι λογικό να παίρνουν περισσότερες ψήφους και έτσι παίρνουν και έδρες τα μικρότερα κόμματα», σημείωσε ο ίδιος ο Άγγελος Συρίγος, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η Νέα Δημοκρατία χάνει μία έδρα, καθώς παραμένει στους 158 βουλευτές, όμως η βουλευτική έδρα «μεταφέρεται» στον Δυτικό Τομέα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας