Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟι 23 rookies στην κυβέρνηση

Οι 23 rookies στην κυβέρνηση

Σήμερα (27/6) το μεσημέρι (13:00) θα ορκιστούν τα μέλη της νέας κυβέρνησης. Ανάμεσά τους θα βρεθούν 23 «πρωτάκια».

Χθες (26/6) έγιναν γνωστές οι επιλογές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη συγκρότηση της κυβέρνησης. Επέλεξε να επιφορτιστούν με την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας και να ορκιστούν γι’ αυτό σήμερα το μεσημέρι (13:00), ως υπουργοί ή υφυπουργοί, 64 στελέχη.

Εκ των οποίων, τα 23 είναι rookies. Συγκεκριμένα οι: Δημήτρης Καιρίδης (υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου), Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα (υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας), Διονύσιος Σταμενίτης (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), Σταύρος Κελέτσης (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), Έλενα Ράπτη (υφυπουργός Τουρισμού), Γιάννης Παππάς (υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), Δημήτρης Παπαστεργίου (υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Σταύρος Παπασταύρου (υπουργός Επικρατείας), Κωνσταντίνος Κυρανάκης (υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης), Θάνος Πετραλιάς (υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών), Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, (υφυπουργός Εξωτερικών), Στάθης Κωνσταντινίδης (υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης), Βιβή Χαραλαμπογιάννη (υφυπουργός Εσωτερικών), Ειρήνη Αγαπηδάκη (αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας), Δημήτρης Βαρτζόπουλος (υφυπουργός Υγείας), Μάριος Θεμιστοκλέους (υφυπουργός Υγείας), Χριστίνα Αλεξοπούλου (υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών), Νίκος Ταχιάος (υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών), Μάξιμος Σενετάκης (υφυπουργός Ανάπτυξης), Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου (υφυπουργός Ανάπτυξης), Βασίλης Σπανάκης (υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), Θανάσης Κοντογεώργης (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ), Παύλος Μαρινάκης (κυβερνητικός εκπρόσωπος).

Ας δούμε ποιοι/ες είναι τα «πρωτάκια» της κυβέρνησης:

Δ. Καιρίδης: Γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου έλαβε το πτυχίο του το 1991. Αργότερα πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Δίκαιο και τη Διπλωματία, στη Σχολή Fletcher, στο Πανεπιστήμιο Ταφτς.

Από το 1999 έως το 2001 ήταν λέκτορας στο τμήμα Βαλκανικής Πολιτικής, στη Σχολή Πολιτικών Επιστηµών John F. Kennedy School of Government, του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Το 2001 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεως στο Τµήµα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ το 2008 έγινε Αναπληρωτής στο ίδιο τμήμα. Το 2012 εκλέχθηκε Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, στο Τµήµα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Παντείου Πανεπιστημίου.

Την περίοδο 2005 έως 2007 εργάστηκε ως chair-holder στην έδρα Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» στο Πανεπιστήμιο Ταφτς.

Από το 1996 μέχρι το 2001 ήταν Διευθυντής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και την Κέντρο-Ανατολική Ευρώπη, στο Kennedy School, του Πανεπιστήμιου Harvard ενώ έχει διατελέσει και διευθυντής του Ιδρύματος Κόκκαλη στην Αθήνα. Από το 2007 είναι Επιστημονικός Σύμβουλος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατήλθε ως υποψήφιος βουλευτής στη Β1′ Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών όπου και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, συγκεντρώνοντας 29.097 σταυρούς προτίμησης.

Μ. Κεφάλα: Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων με μεταπτυχιακό στην δημόσια υγεία, έχει αρθρογραφία στον τοπικό τύπο για θέματα υγείας και εργάζεται ως παιδίατρος στην 5η ΤΟ.Μ.Υ. Ιωαννίνων.

Είναι στέλεχος της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ επί σειρά ετών ενώ έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Παμβώτιδας. Υπήρξε το μικρότερο αιρετό μέλος της ΝΟΔΕ σε ηλικία μόλις 25 ετών, ήταν επίσης αιρετό μέλος της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο το 2012 και διετέλεσε Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ιωαννίνων στα 28 της έτη.

Δ. Σταμενίτης: Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά την 1η Δεκεμβρίου του 1968. Προέρχεται από μια μέσο-αστική οικογένεια. Ο πατέρας του Βαγγέλης διετέλεσε υπάλληλος στο Δημόσιο Ταμείο στα Γιαννιτσά και η μητέρα του Ελένη εργάστηκε για 30 και πλέον χρόνια, ως νηπιαγωγός, σε σχολικές μονάδες του Νομού.

Μετά την αποφοίτησή του από το 1ο Λύκειο Γιαννιτσών σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ.

Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Γκίκα και έχουν ένα γιό και μια κόρη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ενεργειακή Πολιτική και Ανάπτυξη. Το 1995 έγινε μέλος του ΤΕΕ και έκτοτε εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός, με ειδίκευση στην αποκατάσταση και επανάχρηση κτιρίων.

Εκλέχτηκε Βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπήρξε:

– Μέλος της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

– Μέλος της μόνιμης επιτροπήςΠροστασίας του Περιβάλλοντος.

– Μέλος της ειδικής επιτροπής της Ελληνισμού της Διασποράς.

Διετέλεσε αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα πολιτικής Ευθύνης των Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας από το 2011 έως το 2012.

Το 2010 ορίστηκε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 8ου Συνεδρίου της ΝΔ και εκλέχτηκε μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Το 1992 εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και διετέλεσε περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Μακεδονίας Θράκης και μέλος του Σ.Γ. ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Το 1990 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ του Νομού Πέλλας και Γραμματέας του Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Γιαννιτσών.

Το 1990 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.

Στ. Κελέτσης: Γεννήθηκε το 1965 στην Αλεξανδρούπολη, όπου και ζει με την οικογένειά του. Είναι παντρεμένος με την Όλγα Μπίκου και έχουν τέσσερα παιδιά: την Κωνσταντίνα, τον Δημήτρη, τον Αλέξη και τον Μανόλη. Είναι δικηγόρος και δικηγορεί στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Θήτευσε βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004 – 2009. Εκλέχτηκε εκ νέου βουλευτής μετά τις εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019 και χθες στις 25 Ιουνίου 2023. Εργάστηκε ως Ειδικός Συνεργάτης για δύο χρόνια (1990 – 1992) στο Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνος Ιδεολογικού και Πολιτικού Σχεδιασμού με Πρόεδρο τότε τον Κωστή Χατζηδάκη, και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Υπηρέτησε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Έβρου την περίοδο 1994-1998.

Ελ. Ράπτη: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Εργάσθηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας στο χώρο των oπτικοακουστικών συστημάτων επικοινωνίας. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Ψυχολογία και έκανε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία το 2004. Διετέλεσε μέλος:

της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων
της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία

Εξελέγη αντιπρόεδρος των Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Εθνικό Κοινοβούλιο της Ισπανίας και της Τσεχίας. Ορίστηκε Μέλος των Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Εθνικά Κοινοβούλια της Ιταλίας, του Ισραήλ, της Τσεχίας, των Η.Π.Α., της Σαουδικής Αραβίας, της Σουηδίας, της Τυνησίας, της Ισπανίας και της Μ. Βρετανίας. Ορίστηκε επίσης Μέλος των Ομάδων των Διαρκών Επιτροπών:

Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων/Τομέας Μακεδονίας–Θράκης
Μορφωτικών Υποθέσεων/Τομέας Πολιτισμού
Παραγωγής & Εμπορίου/Τομέας Τουρισμού
Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης/Τομέας Δημόσιας Τάξης
Κοινωνικών Υποθέσεων/Τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης το 1998. Είναι ιδρυτικό μέλος στην Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη» και στο Κέντρο Ενημέρωσης για τον Εθελοντισμό «Ομάδα Μαζί σας».

Γ. Παππάς: Γεννήθηκε το 1968 στη Ρόδο και γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος Παππάς και η Ελένη Σταυριανάκη. Είναι παντρεμένος με την Ρένα Βρανά με την οποία απέκτησε δυο παιδιά την Ελεάννα και τον Κωνσταντίνο. Τελείωσε το δημοτικό της παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου. Γυμνάσιο πήγε στην Καπνοβιομηχανία και αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Λύκειο.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στον αγροτικό τομέα στη Θεσσαλονίκη και συνέχισε τις σπουδές του στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, απασχολούμενος παράλληλα στην οικογενειακή επιχείρηση.

Την πρώτη δεκαετία εργασίας του απασχολήθηκε σε μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στο management και την δεύτερη δεκαετία 2002-2012 στον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο της χώρας, στην Πήγασος Εκδοτική Α.Ε, διετέλεσε Εμπορικός Διευθυντής και Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου, που είχε στο οπλοστάσιό του τους μεγαλύτερους τίτλους εφημερίδων, περιοδικών, κανάλι κλπ. Επίσης, έχει επενδύσει σε εταιρείες εστίασης.

Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά από τα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια. Έκτοτε θήτευσε σε όλα τα όργανα της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο Νομού αλλά και σε κεντρικό επίπεδο.

​Στο 2ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού γραφείου. Στις ευρωεκλογές του 1996 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής. Διετέλεσε επιτελικό και διευθυντικό στέλεχος κορυφαίων εταιρειών επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία το Μάιο του 2012. Ήταν και πάλι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, του Ιανουαρίου του 2015, και του Σεπτεμβρίου του 2015, όμως δεν επανεξελέγη. Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Νέα Δημοκρατία.

Δ. Παπαστεργίου: Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 2 Νοεμβρίου 1973. Από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων, αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software).

Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Τρικάλων στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 με ποσοστό 53,02% και ανέλαβε τα καθήκοντα του από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Επανεξελέγη δήμαρχος Τρικάλων από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 με ποσοστό 57,43%.

Ως δήμαρχος Τρικάλων από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, είναι μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της Ένωσης των Δήμων. Επίσης, είναι πρόεδρος -εκπροσωπώντας τον Δήμο Τρικάλων- στο Δίκτυο Ψηφιακών Πόλεων κεντρικής Ελλάδας (Citiesnet) και στο Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, καθώς και αντιπρόεδρος στο Δίκτυο Πράσινων Πόλεων.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Έργων, Αντιπρόεδρος της ΔΕΚΑ, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δημοτικού Θεάτρου, μέλος του Πανελληνίου Δικτύου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο καθώς και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού.

Το 2007 εισήλθε στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι συνιδιοκτήτης της εταιρίας Green Project, η οποία έχει κατασκευάσει πάνω από 230 φωτοβολταϊκά πάρκα στην κεντρική Ελλάδα.

Στις 29 Νοεμβρίου 2019, εξελέγη πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Είναι παντρεμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Στ. Παπασταύρου: Γεννήθηκε το 1967, είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ. Ήταν στέλεχος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, ΟΝΝΕΔ, τη δεκαετία του 1990. Διετέλεσε γραμματέας Διεθνών Σχέσεων κατά την πρωθυπουργία του Κώστα Καραμανλή από το 2004 έως το 2009, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2015 επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, την περίοδο αυτή του δόθηκε δραστήριος ρόλος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για το δημόσιο χρέος, καθώς αναφέρεται ως ο επικεφαλής της ελληνικής πλευράς.

Κ. Κυρανάκης: Γεννήθηκε το 1987 στο Λουξεμβούργο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από το Βόλο και την Κρήτη. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη στρατηγική επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αθήνας.

Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του μάρκετινγκ. Επίσης, υπήρξε συνιδρυτής της πρώην πλατφόρμας BrainGain για την επιστροφή των νέων στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Το 2014 συμμετείχε και στην καμπάνια του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τον Ιανουάριο του 2017, το διεθνές περιοδικό Forbes τον επέλεξε στους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη, στην κατηγορία Law & Policy.
Πολιτική σταδιοδρομία

Δραστηριοποιήθηκε με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ εκλέχθηκε πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τον Μάιο του 2013 μέχρι τον Μάιο του 2017.

Στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και έλαβε 34.232 σταυρούς, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 (που έγιναν με λίστα) ήταν στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών.

Από τον Απρίλιο του 2016 είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ εργάστηκε για 2,5 χρόνια ως αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου, όταν και αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, λαμβάνοντας περισσότερους από 42.000 σταυρούς. Στις 18 Ιουλίου 2019 εξελέγη με 238 ψήφους γραμματέας της Βουλής.

Θ. Πετραλιάς: Κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών στη Στατιστική και πτυχίο και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Έχει διδάξει επί σειρά ετών σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του ΟΠΑ και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά Ινστιτούτα και Δημόσιους οργανισμούς όπως το ΚΕΠΕ και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2012-2014 ήταν μέλος της Ελληνικής ομάδας τεχνικών διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Έχει συγγράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων, βιβλίων και μελετών που αφορούν θέματα της Ελληνικής Οικονομίας, Χρηματοοικονομικών, Στατιστικής, Οικονομετρίας, και άλλων θεμάτων όπως η Μετανάστευση και η Δημόσια Υγεία. Σήμερα απασχολείται ως επιστημονικό προσωπικό στην Διεύθυνση Στατιστικής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Αλ. Παπαδοπούλου: Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Απριλίου του 1957. Έχει πτυχίο Νομικής και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις/Διεθνές Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ.

Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά ενώ έχει ένα παιδί. Το 1981 ξεκίνησε τη μακρά θητεία της στο ελληνικό διπλωματικό σώμα, από το υπουργείο Εξωτερικών ως ακόλουθος Πρεσβείας και μέχρι σήμερα έχει σημειώσει μια πλούσια καριέρα στο ελληνικό διπλωματικό σώμα.

Φεβρουάριος 2020- Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ
Ιούλιος 2019- Ιανουάριος 2020 Επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου Πρωθυπουργού
Σεπτέμβριος 2016- Ιούλιος 2019 Επικεφαλής της Αποστολής της ΕΕ για την επιβολή του κράτους δικαίου στο Κόσοβο(EULEX)
Δεκέμβριος 2015-Αυγουστος 2016 Πρέσβης της Ελλάδας σε Ουρουγουάη και Παραγουάη
Σεπτέμβριος 2014- Οκτώβριος 2015 Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ
Ιανουάριος 2013 -Σεπτέμβριος 2014 Υπουργείο Εξωτερικών / Γενική Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων / Υπεύθυνη για την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ το 2014.
2007-2012 Επικεφαλής του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια
2002-2007 Αναπληρωτής Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη (2005-6:θητεία της Ελλάδος στο Συμβούλιο Ασφαλείας)
2006 Προαγωγή στον Πρεσβευτικό βαθμό


2001-2002 Υπουργείο Εξωτερικών, Υποδιευθύντρια / Διεύθυνση Βαλκανικών Υποθέσεων
2000 Επικεφαλής Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου, Πρίστινα Κόσοβο
1999-2000 Υπουργείο Εξωτερικών, Διεύθυνση Διεθνών Οργανισμών / Επικεφαλής Τμήματος Ηνωμένων Εθνών
1994-1999 Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο, Καναδάς, Πρόξενος / Γενική Πρόξενος
1997 Προαγωγή σε Σύμβουλο Πρεσβείας Α’
1995 Προαγωγή σε Σύμβουλο Πρεσβείας Β’
1991-1994 Πρεσβεία της Ελλάδας στο Αμμάν, Ιορδανία, Αναπληρωτής επικεφαλής Αρχής
1991 Προαγωγή σε Γραμματέα Πρεσβείας Α’
1987-1991 Πρόξενος της Ελλάδας στη Ν. Ορλεάνη, Λουιζιάνα ΗΠΑ
1987 Προαγωγή σε Γραμματέα Πρεσβείας Β’
1982-1987 Υπουργείο Εξωτερικών Διεύθυνση Β. Αμερικής (ΗΠΑ/Καναδάς), Μέλος Διαπραγματευτικής Ομάδας για τις Αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.
1984 Προαγωγή σε Γραμματέα Πρεσβείας Γ’
1981-1982 Υπουργείο Εξωτερικών / Διπλωματική Ακαδημία
1981 Εισαγωγή στο Υπουργείο Εξωτερικών, Ακόλουθος Πρεσβείας

Στ. Κωνσταντινίδης: Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, στις 21 Μαΐου του 1969. Είναι βουλευτής Κοζάνης με τη ΝΔ. Κατέχει πτυχίο Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ έχει πραγματοποιήσει διδακτορικό Νομικής του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η διδακτορική διατριβή που εκπόνησε έχει τίτλο «Η συνάφεια στην ποινική δίκη». Ομιλεί Αγγλικά και Ιταλικά.

Έως σήμερα διετέλεσε Διοικητής στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «ο Άγιος Παντελεήμονας» από το 2004 μέχρι το 2007. Διετέλεσε υποδιοικητής στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης από το 2007 μέχρι το 2008. Συμμετείχε στην Επιτροπή Διοίκησης του φορέα παιδικής μέριμνας «Φιλοξενία» για παραμελημένα παιδιά. Παράλληλα, άσκησε καθήκοντα Συντονιστή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Για πρώτη φορά πολιτεύθηκε στις εκλογές του Μαΐου 2012 με τη ΝΔ και εξελέγη στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου 2019, όπως και στις δύο εκλογικές μάχες του 2023.

Β. Χαραλαμπογιάννη: Από τον Ιούλιο του 2019, διατέλεσε Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη διοίκηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τον εκσυγχρονισμό των δομών της Δημόσιας Διοίκησης.

Υπό τον συντονισμό της ολοκληρώθηκαν μεταρρυθμίσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού στον δημόσιο τομέα, τη στοχοθεσία, αξιολόγηση και τα κίνητρα ανταμοιβής των υπαλλήλων, το προσοντολόγιο, το σύστημα εσωτερικού ελέγχου καθώς και θέματα διαφάνειας και ακεραιότητας των δημοσίων υπηρεσιών, τον εξορθολογισμό αρμοδιοτήτων και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, και την τηλεργασία.

Επίσης, προεδρεύει στην Επιτροπή Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα για τη χάραξη πολιτικών στελέχωσης στο Δημόσιο καθώς και στο Εθνικό Συμβούλιο Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης.

Την περίοδο 2011-2014 διατέλεσε επικεφαλής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα, Δ. Στεφάνου και εν συνεχεία του Θ. Λιβάνιου αρχικά στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και από το 2012 έως το 2014, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ως μόνιμη υπάλληλος του Τμήματος Προσωπικού της Βουλής των Ελλήνων, έχει ασχοληθεί εκτενώς με την εφαρμογή πολιτικών διοίκησης προσωπικού.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., κάτοχος ΜΒΑ του Ε.Α.Π. και υποψήφια διδάκτωρ του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Ε.Κ.Π.Α. Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Αταλάντη Φθιώτιδας.

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Είναι Ψυχολόγος, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) στην Προαγωγή και Αγωγή Υγείας από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας της Υγείας, από την ίδια Σχολή. Έχει μετεκπαιδευτεί σε θέματα πρόληψης των ψυχικών διαταραχών και προαγωγής ψυχικής υγείας και έχει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία στα πεδία της χάραξης πολιτικών δημόσιας υγείας, τη μεθοδολογία έρευνας στη Δημόσια Υγεία και στην προαγωγή ψυχικής υγείας, στο πλαίσιο εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων.

Εργάστηκε ως ερευνητική συνεργάτης επί σειρά ετών στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν, εξελέγη και υπηρετούσε ως Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ έχει παρουσιάσει αποτελέσματα των ερευνητικών της εργασιών σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

To 2019 παραιτήθηκε από την ακαδημαϊκή της θέση, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα της Ειδικής Γραμματέως Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου παρέμεινε ως το 2022, συμβάλλοντας καταλυτικά στο να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο πλαίσιο προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, ανέλαβε τα καθήκοντα της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας, συμβάλλοντας στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση μεταξύ άλλων: του παιδιατρικού ψηφιακού βιβλιαρίου παιδιού, του νέου σχεδίου Πρόληψης των κυριότερων χρόνιων νοσημάτων, Προστασίας και Προαγωγής της Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης», του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά», του προγράμματος πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, το πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων, το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο, καθώς και το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του δέρματος σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Δ. Βαρτζόπουλος: Γεννήθηκε στις 11/11/1957, υιός του Χρυσοστόμου, βιοτέχνη, και της Φανής Λιχριδά, φιλολόγου. Κατάγεται από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή Μαυρομάτη, ψυχιατρική νοσηλεύτρια και έχουν τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, δικηγόρο, τον Χρυσόστομο, φοιτητή και τη Δανάη, φοιτήτρια.

Το 1981 αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ανακηρύχτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης και έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι ειδικευμένος σε θέματα Νομικής Ψυχιατρικής. Εργάστηκε ως επιστημονικός διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής.

Ασχολήθηκε με τον φοιτητικό συνδικαλισμό, καθώς ήταν γραμματέας Πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Νομαρχιακή ΟΝΝΕΔ και ανέλαβε θέσεις ευθύνης σε όλα τα επίπεδα οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρξε πρόεδρος Τοπικής και Νομαρχιακών στο εξωτερικό και εδώ, πρόεδρος της Διοικούσης Θεσσαλονίκης και αν. γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του Κόμματος. Πολιτεύτηκε στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης από το 1993 έως το 2000.

Στη Δημόσια Διοίκηση υπηρέτησε ως διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας την περίοδο 2004-2009. Ορίστηκε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το 2012 κλήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να ιδρύσει τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης, της οποίας υπήρξε επικεφαλής μέχρι τον Οκτώβριο 2014. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κατετάγη τρίτος, δηλ. πρώτος επιλαχών. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 εξελέγη βουλευτής στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Μ. Θεμιστοκλέους: Γεννήθηκε το 1976 στη Λευκωσία της Κύπρου και είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, μέλος της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Κυβερνητικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid -19 και Συντονιστής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των δωρεών της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Υπήρξε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ-Ταμείο Ασφάλισης και Σύνταξης Υγειονομικών) και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων).

Εργάστηκε ως νευροχειρουργός σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Θεραπευτήριο «Ευαγγελισμός» και ως Επιμελητής Α’ στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία».

Χρ. Αλεξοπούλου: Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1978 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι παντρεμένη με τον Πατρινό δικηγόρο Θεόδωρο Τζαμαλούκα και έχουν μία κόρη 2 ετών, την Πηνελόπη. Είναι Πολιτικός Μηχανικός και πήρε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Εξελέγη βουλευτής Αχαΐας στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και γραμματέας της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής.
Συμμετέχει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας: Ρωσίας, Ινδίας και Σλοβακίας.

Εργάζεται αδιαλείπτως από το 1998 στον ιδιωτικό τομέα. Ως Πολιτικός Μηχανικός και Επιχειρηματίας, στον χώρο της υλοποίησης δημοσίων έργων, ατομικά ή μέσω εταιρειών της, όπως το Τεχνικό Γραφείο Χρ. Αλεξοπούλου και η Ασφαλτική Πατρών, έχει συμμετάσχει, επιβλέψει ή αναλάβει την υλοποίηση δεκάδων έργων μικρής και μεγάλης κλίμακας, στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια ΔΕΠΙΝ (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά).

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται από οικοδομικές άδειες, κατασκευές κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, έλεγχοι στατικής επάρκειας κτηρίων, τεχνικές μελέτες και αναστηλώσεις ιστορικών μνημείων, έως μεγάλοι άξονες επικοινωνιών και μεταφορών, όπως η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η Ολυμπία Οδός και το τοπικό δίκτυο του ΟΤΕ, καθώς και έργα που σχετίζονται με υποδομές εθνικής ασφαλείας.

Μετά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το 2004–2010 διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Το 2006 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αχαΐας, πρώτη στον συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τη λήξη της θητείας της στην Αυτοδιοίκηση, το 2010, ασχολείται πολιτικά με τον επαγγελματικό της κλάδο, εκλεγόμενη σε διάφορες θέσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Σήμερα είναι Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, εκλεγμένη με την παράταξη που υποστηρίζει η ΝΔ. Δραστηριοποιείται επίσης στον κοινωνικό τομέα, μέσα από φορείς ή θεσμούς όπως η Εκκλησία, ο εθελοντισμός και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Ν. Ταχιάος: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Φοίτησε σε δυο δημόσια σχολεία, το Α’ πρότυπο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και το Ε’ Γυμνάσιο Αρρένων. Το 1979 πέρασε στο πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Σημαιοφορίδου με την οποία έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Γιώργο.

Ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εκπρόσωπος των φοιτητών στη Σύγκλητο του ΑΠΘ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Το 1986 εκλέχθηκε -και παρέμεινε για πέντε θητείες- δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ, αντιδήμαρχος πολιτισμού, αντιδήμαρχος αρχιτεκτονικού.

Υπήρξε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2019.

Μ. Σενετάκης: Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο. Σπούδασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι παντρεμένος με την Κωστάντζα Σχιζάκη. Το 2012 και το 2019 εκλέχθηκε βουλευτής.

Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου: Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1964. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Πιερίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2012. Έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Είναι παντρεμένη με τον Θωμά Παπαδημητρίου, φοροτεχνικό-λογιστή, πρώην δήμαρχο της Πέτρας Πιερίας, καθώς και πρώην πρόεδρο ΝΟΔΕ Πιερίας. Έχουν δύο κόρες, τη Μελπομένη, χημικό μηχανικό και την Αθηνά, δικηγόρο. Είναι ενεργό μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων.

Β. Σπανάκης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και έχει καταγωγή από την Κρήτη και τη Λακωνία. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) με μεταπτυχιακές σπουδές στο City University του Λονδίνου και έχει εργαστεί στην εταιρεία Σώμα Ορκωτών Λογιστών Α.Ε. και στο Υπουργείο Οικονομικών.

Εξελέγη Βουλευτής το 2019. Υπήρξε ενεργό στέλεχος των Μ.Α.ΚΙ., Δ.Α.Π. ΑΣΟΕΕ, ΔΑΚΕ και ΔΗ.ΚΙ.Ο. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 και του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου και Μοσχάτου-Ταύρου, αντίστοιχα. Έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων. Με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ορίστηκε Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, διετέλεσε δε και Γραμματέας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας

Θ. Κοντογεώργης: Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση, στο Πανεπιστήμιο Harvard (Kennedy School of Government) των ΗΠΑ. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, με πολυετή πείρα στο Εμπορικό και Διοικητικό Δίκαιο. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ρώσικα.

Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014, παρέχοντας υποστήριξη στο γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Συμμετείχε ενεργά στην κατάρτιση πλήθους νομοσχεδίων για τη φορολογική νομοθεσία, τις επιχειρήσεις, το τραπεζικό σύστημα, κ.ά., καθώς και στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Υπήρξε μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, και, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός πρώτου πλαισίου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

Διετέλεσε επί τριετία Αντιπρόεδρος Β’ της εθνικής εποπτικής Αρχής «Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων» και Πρόεδρος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ), βοηθώντας στην εφαρμογή και ερμηνεία της νέας λογιστικής νομοθεσίας (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα) και στην ανάπτυξη της Αρχής. Ήταν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού.

Π. Μαρινάκης: Γεννήθηκε το 1988 στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2010, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου και ασκεί μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, αναλαμβάνοντας από τότε πλήθος σχετικών υποθέσεων.

Υπήρξε υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής και κατόπιν υπηρέτησε από διάφορες θέσεις ευθύνης την ΟΝΝΕΔ, με αυτή του Προέδρου. Το 2021 εξελέγη Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας