Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚαι με τη... βούλα του ΦΕΚ οι αλλαγές σε υπουργεία, Γ.Γ. και...

Και με τη… βούλα του ΦΕΚ οι αλλαγές σε υπουργεία, Γ.Γ. και Ε.Γ.

Δημοσιεύτηκε σήμερα (27/6) στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τις αλλαγές στα υπουργεία, στις γενικές και ειδικές γραμματείες και στους εποπτευόμενους φορείς.

Δημοσιεύτηκε σήμερα (27/6) στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Α 130/27-6-2023), το Προεδρικό Διάταγμα με αριθμό 77 και θέμα: «Σύσταση Υπουργείου και μετονομασία Υπουργείων – Σύσταση, κατάργηση και μετονομασία Γενικών και Ειδικών Γραμματειών – Μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων, θέσεων προσωπικού».

Στο άρθρο ένα προβλέπει τη σύσταση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τη μετονομασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε υπουργείο Ανάπτυξης, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε υπουργείο Πολιτισμού.

Ειδικότερα, στο νέο υπουργείο μεταφέρονται -μεταξύ άλλων- από το υπουργείο Εργασίας, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων και θέσεων προσωπικού, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

ΦΕΚ Α 130_27-6-2023

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας