Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΟικονόμου: Αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης

Οικονόμου: Αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης

Aύξηση του επιδόματος θέρμανσης και διεύρυνση των δικαιούχων, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Προσθέτοντας ότι εξετάζεται σχέδιο για φθηνότερες μετακινήσεις. Ακόμα, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι «καταλαβαίνουμε τις απαιτήσεις και ανάγκες του κόσμου και ανταποκρινόμαστε σε αυτό».

Συγκεκριμένα – μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ- είπε ότι «σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια έχουμε μέτρα οριζόντια, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα τρέχει το Fuel Pass 2, θα δούμε με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα κι εκεί, σε ότι αφορά το επίδομα θέρμανσης, κάθε χρόνο έχουμε και περισσότερα χρήματα και διευρυμένη περίμετρο και φέτος δεν θα μπορεί να είναι διαφορετικά. Έχουμε αποδείξει ότι καταλαβαίνουμε απαιτήσεις και ανάγκες του κόσμου και ανταποκρινόμαστε σε αυτό».

Ο κ. Οικονόμου, διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα για την ενεργειακής ακρίβεια θα είναι συνεχή για όσο διαρκέσει η κρίση την οποία παρομοίωσε με την πανδημία, καθώς όπως είπε είναι εξωγενής, προκαλεί οικονομικά προβλήματα και απαιτεί οικονομική στήριξη των πολιτών.

Στο ερώτημα εάν βρίσκεται στο τραπέζι ένα «γερμανικό» σχέδιο μείωσης της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΕ, απάντησε ότι και το συγκεκριμένο μέτρο είναι ένα από αυτά που εξετάζει η κυβέρνηση, που δεν μένει στις διαπιστώσεις ή στις συνηθισμένες κινήσεις.

Ανέφερε ότι το εν λόγω μέτρο, αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, τη μετακίνηση, την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από τα ΙΧ. «Τα αρμόδια υπουργεία θα αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα που υπάρχει» πρόσθεσε.

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε: «Σε κάθε πτυχή του οικονομικού βίου των ανθρώπων, είτε αυτό αφορά κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, είτε αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών πιέσεων στην καθημερινότητα, στο σούπερ μάρκετ, στις αγορές του, είτε αφορά στη θέρμανσή του έχοντας πλήρη ενσυναίθηση των προβλημάτων, η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει με προσοχή για να μην τινάξουμε την οικονομία στον αέρα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας