Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜέΡΑ25: «Επείγον αίτημα της Ιστορίας η ανασύνταξη της Αριστεράς»

ΜέΡΑ25: «Επείγον αίτημα της Ιστορίας η ανασύνταξη της Αριστεράς»

Ως «επείγον αίτημα της Ιστορίας» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 την «ανασύνταξη της Αριστεράς». Την οποία, θεωρεί «προϋπόθεση για την διάλυση του σκοταδιού που απλώνεται».

Το ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει την «ανασύνταξη της Αριστεράς» ως «επείγον αίτημα της Ιστορίας». Επισημαίνοντας πως αποτελεί «προϋπόθεση για την διάλυση του σκοταδιού που απλώνεται».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25, αναφέρει: «Δύο στιγμιότυπα της πρόσφατης επικαιρότητας, συνηγορούν στο επείγον της ανασύνταξης της Αριστεράς, ένα αίτημα της ίδιας της Ιστορίας.

Τα στοιχεία από την Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Ενώσεων δείχνουν μια σαφή εικόνα: τα δικαιώματα των εργαζομένων δέχονται επίθεση παγκοσμίως σε επίπεδα ρεκόρ.

Από τον Απρίλιο του 2022 έως το Μάρτιο του 2023 στο 87% των 149 χωρών που μελετήθηκαν, παραβιάστηκε το δικαίωμα στην απεργία. Στο 79% παραβιάστηκε το δικαίωμα διαπραγμάτευσης για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας και στο 77% απαγορεύτηκε στους εργαζόμενους να ιδρύσουν ή να ενταχθούν σε συνδικάτο.

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Ενώσεων ακόμα επισημαίνει ότι στη Γαλλία του κ. Μακρόν -όπου το όργιο καταστολής συνεχίζεται κι αυτές τις ώρες και μέρες- η αστυνομία επιτέθηκε ανελέητα με δακρυγόνα, ξύλο και συλλήψεις στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και διαπράχθηκαν επανειλημμένες παραβιάσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα στα Χανιά της Κρήτης, είχαμε το ελπιδοφόρο μήνυμα της ηχηρής απάντησης με μαζική παρουσία ανθρώπων που έστησαν ανάχωμα στο κάλεσμα μίσους της ακροδεξιάς και μερίδων της εκκλησίας, υπερασπίζοντας την ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ο αγώνας θα είναι μακρύς και πολυμέτωπος. Προϋπόθεση για την διάλυση του σκοταδιού που απλώνεται, είναι η αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε δυναμική ανασύνταξη της Αριστεράς».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας