Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης στο Bloomberg: «Πρόωρη αποπληρωμή των δανείων διάσωσης της Ελλάδας»

Μητσοτάκης στο Bloomberg: «Πρόωρη αποπληρωμή των δανείων διάσωσης της Ελλάδας»

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, δεσμεύτηκε πως η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια διάσωσης νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

«Θα είμαστε σε θέση πριν από το τέλος του έτους να αποπληρώσουμε τα δάνεια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Αυτό είναι μια δέσμευση προς τους επενδυτές». Με τη φράση αυτή, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Bloomberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θέλω να συνεχίσω να κάνω την Ελλάδα έναν πολύ ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις», προσθέτοντας ότι «δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην ανάπτυξη, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι ο λόγος του χρέους μας προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στοχεύει η Ελλάδα να ανακτήσει φέτος την επενδυτική βαθμίδα, 13 χρόνια μετά την απώλειά της στην αρχή μιας μακράς και επώδυνης οικονομικής κρίσης. Λέγοντας: «Συναλλασσόμαστε ήδη σαν να είμαστε χώρα επενδυτικής βαθμίδας, αλλά χρειαζόμαστε και την επίσημη σφραγίδα έγκρισης από τους οίκους αξιολόγησης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας