Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜέΡΑ25: «Όπου ακούς επενδυτική βαθμίδα, μαστίγιο να σκέφτεσαι»

ΜέΡΑ25: «Όπου ακούς επενδυτική βαθμίδα, μαστίγιο να σκέφτεσαι»

Το ΜέΡΑ25, αναφορικά με την επενδυτική βαθμίδα, υποστηρίζει ότι «θα καταστεί το μαστίγιο της νέας λιτότητας».

«Όπου ακούς επενδυτική βαθμίδα, μαστίγιο να σκέφτεσαι». Έτσι τιτλοφορεί το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25 ανακοίνωση εναντίωσης στον στόχο ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας. Επισημαίνοντας ότι: «Η επενδυτική βαθμίδα και το φόβητρο απώλειάς της, θα καταστεί το μαστίγιο της νέας λιτότητας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, αναφέρει: «Ο Κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, είπε ότι θα προχωρήσει σε πρόωρη αποπληρωμή €5,45δισ. του πρώτου μνημονίου. Στην πραγματικότητα, καμία αποπληρωμή δεν θα γίνει: από τη μία τσέπη δανεικού χρήματος θα βγουν, σε άλλη θα μπουν.

Το δημόσιο χρέος θα παραμείνει στα επίπεδα των €410δισ σε απόλυτους αριθμούς και 200% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ. Ο λόγος λοιπόν που προέβη σε αυτή τη δήλωση είναι η λεγόμενη “επενδυτική βαθμίδα”, ο νέος θεμέλιος μύθος της δεύτερης τετραετίας Μητσοτάκη.

Μας λένε ότι θα μειωθούν τα επιτόκια εξυπηρέτησης του χρέους: ψέμα. Τα επιτόκια θα παραμείνουν σχεδόν ίδια.

Μας λένε ότι οι τράπεζες θα μπορούν να αντλούν φθηνά κεφάλαια για να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία: ψέμα. Κατά την περίοδο της ποσοτικής χαλάρωσης, οι τράπεζες έλαβαν κεφάλαια €52δισ με μηδενικά και αρνητικά επιτόκια. Από αυτά, δεκάρα δεν κατευθύνθηκε στην πραγματική οικονομία, στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η επενδυτική βαθμίδα και το φόβητρο απώλειάς της, θα καταστεί το μαστίγιο της νέας λιτότητας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας