Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚαραθανασόπουλος: Τυχοδιωκτική κίνηση της κυβέρνησης η ψήφος των αποδήμων χωρίς κανένα κριτήριο

Καραθανασόπουλος: Τυχοδιωκτική κίνηση της κυβέρνησης η ψήφος των αποδήμων χωρίς κανένα κριτήριο

«Υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα πολύ πλατύ εκλογικό σώμα, που θα επηρεάζει το αποτέλεσμα, ενώ δεν θα έχει καμία σχέση με τη χώρα και δεν θα έχει καμία συνέπεια των πολιτικών επιλογών που κάνει», σημείωσε σε συνέντευξή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Για «επιλεκτική ευαισθησία από μεριάς της κυβέρνησης» στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων έκανε λόγο ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1, καθώς θύμισε ότι «στις πρόσφατες εκλογές δεν έδωσε το δικαίωμα να ψηφίσουν από τον τόπο εργασίας τους οι εργαζόμενοι στον τουρισμό».

Επίσης, επεσήμανε ότι «είναι μια τυχοδιωκτική κίνηση, καθώς δεν υπάρχει σε κανένα κράτος η δυνατότητα ψήφου χωρίς κανένα κριτήριο για τους κατοίκους εξωτερικού».

Όπως τόνισε, «υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα πολύ πλατύ εκλογικό σώμα, που θα επηρεάζει το αποτέλεσμα, ενώ δεν θα έχει καμία σχέση με τη χώρα και δεν θα έχει καμία συνέπεια των πολιτικών επιλογών που κάνει».

Υπενθύμισε ότι «με βάση το δίκαιο του αίματος μπορεί κάποιος να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, άρα ακόμα και κάποιος που έχει έναν μακρινό πρόγονο ελληνικής καταγωγής θα μπορεί δυνητικά να εγγραφεί στους καταλόγους, χωρίς να έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος αποσαφήνισε ότι «είναι άλλο πράγμα οι συναισθηματικοί δεσμοί και άλλο τα ζητήματα της οικονομίας, της κοινωνίας και των εξελίξεων».

«Για να μη διαμορφώνονται λοιπόν πλασματικοί συσχετισμοί, πρέπει να υπάρχουν κριτήρια», είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, επισημαίνοντας ότι «ταυτόχρονα δεν υπάρχουν άλλες διευκολύνσεις των μεταναστών και των απόδημων, όπως ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό».

«Βλέπουμε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το τεράστιο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «η κατάσταση είναι απαράδεκτη» και ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρξει μείωση τουλάχιστον 50%».

Σημείωσε ότι, «υπάρχει μια μονοπώληση της αγοράς και σχεδόν όλες οι γραμμές είναι επιδοτούμενες από το κράτος», ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατήγγειλε «το καρτέλ που έχει διαμορφωθεί από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που μπορούν να αυξάνουν τα τιμολόγια χωρίς καμία συνέπεια».

Πρόσθεσε ότι «και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες έχουν επιδοτήσει με χρήματα του ελληνικού λαού τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετατρέποντας το σύνολο σχεδόν των γραμμών σε “άγονες” και η πρόκληση μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο όταν οι εφοπλιστές πληρώνουν φορολογία εθελοντικά και έχουν μηδενικό φόρο στα μερίσματα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «παρότι ο Τουρισμός είναι η “ατμομηχανή” της ανάπτυξης, υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας και είναι πολυτέλεια για τη λαϊκή οικογένεια να κάνει λίγες μέρες διακοπές».

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης», είπε, ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας