Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυγενάκης: Στόχος η εξωστρέφεια - Να γίνουμε χρήσιμοι στον αγροτικό κόσμο

Αυγενάκης: Στόχος η εξωστρέφεια – Να γίνουμε χρήσιμοι στον αγροτικό κόσμο

Επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Οι νέοι στόχοι πάνω στους οποίους θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ συζητήθηκαν κατά τη πρώτη επίσκεψη που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε εποπτευόμενο οργανισμό του υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εντοπίστηκαν ζητήματα τα οποία μπορούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα ώστε «να γίνουμε πιο χρήσιμοι για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τον κόσμο ο οποίος εξαρτάται άμεσα και έμμεσα από το ΥΠΑΑΤ» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Το επόμενο διάστημα θα δοθεί έμφαση στην εξωστρέφεια αλλά και σε «μια σειρά πρωτοβουλιών που “κουμπώνουν” στην πολιτική νερού που θέλουμε να χτίσουμε σιγά σιγά» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός τονίζοντας ότι μεγάλο ζήτημα είναι επίσης «η εκπαίδευση και η κατάρτιση, στόχοι τόσο της διοικήσεως του Οργανισμού, του ΥΠΑΑΤ και γενικότερα της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού».

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει η εξειδίκευση σε πολλά από τα ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης, με τον κ. Αυγενάκη να επισημαίνει ότι «θέλουμε να έχουμε γρήγορες αποφάσεις και αποτέλεσμα» γιατί «οι αγρότες περιμένουν πολλά από εμάς και από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και τις υπηρεσίες και είμαστε υποχρεωμένοι να τρέξουμε με ταχύτερο ρυθμό».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκος Χαρουτουνιάν υπογράμμισε ότι βάρος θα πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση/κατάρτιση και τη καινοτομία. «Ο ΕΛΓΟ παράγει καινοτομία και πρέπει να φέρουμε την καινοτομία» υπογράμμισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνει διασύνδεση της παράδοσης, των εξαιρετικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίδης και Σταύρος Κελέτσης, ο διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη τόσο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ όσο και του ΥΠΑΑΤ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας