Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚικίλιας: Σε εγρήγορση όλοι για να αντιμετωπίσουμε το επερχόμενο κύμα καύσωνα

Κικίλιας: Σε εγρήγορση όλοι για να αντιμετωπίσουμε το επερχόμενο κύμα καύσωνα

Διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Την εγρήγορση όλων των φορέων και των πολιτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το επερχόμενο κύμα καύσωνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ζήτησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία.

«Θα ήθελα να ζητήσω μιας και όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εναρμονισμένος για τις ημέρες που έρχονται και οι πολίτες και οι δήμοι και οι περιφέρειες και όλοι οι φορείς να είναι σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση η οποία δεν είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας, για τις μεσογειακές χώρες, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε: «Και μία ακόμη παράκληση σε όλη τη διάρκεια της περιόδου πυροπροστασίας, τη μέγιστη δυνατή ευθύνη όλων μας. Δεν επιτρέπονται ειδικά αυτές τις μέρες συμπεριφορές αμέλειας σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς».

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας ζήτησε προσοχή και προστασία σε όλες τις ευπαθείς ομάδες και τα ζώα συντροφιάς, καθώς και ειδική μέριμνα για τους εργαζομένους και για όλους τους πολίτες λόγω του επερχόμενου καύσωνα που θα επηρεάσει τη χώρα τις επόμενες μέρες. «Αυτό που θα θέλαμε είναι να ζητήσουμε προσοχή και προστασία, πρώτα απ’όλα για τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, τα βρέφη, τα ζώα συντροφιάς και ειδική μέριμνα για τους εργαζομένους και για όλους τους πολίτες αυτές τις μέρες που θα αντιμετωπίσουμε έντονα καιρικά φαινόμενα», υπογράμμισε και επισήμανε ότι όλα τα συναρμόδια υπουργεία έχουν κάνει ή θα κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με το επερχόμενο κύμα καύσωνα.

Στη διυπουργική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τα συναρμόδια υπουργεία και όλοι οι φορείς που συμμετείχαν ενημερώθηκαν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το επερχόμενο κύμα καύσωνα και την ενδεχόμενη αύξηση των ανέμων, το οποίο όπως είπε, ο κ. Κικίλιας «δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους πυρκαγιών σε όλη τη χώρα».

Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, μετείχαν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, οι γενικοί γραμματείς Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ελένη Γιώτη, ο γενικός διευθυντής Διεύθυνσης Υγείας του υπουργείου Εργασίας Κωνσταντίνος Αγραπιδάς καθώς και εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ.

Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος, ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ο διοικητής της ΕΜΥ ταξίαρχος Μπαρσάκης Σπυρίδων, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας