Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑπό το περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών «κλειδώνει» την υποψηφιότητά της η Έφη...

Από το περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών «κλειδώνει» την υποψηφιότητά της η Έφη Αχτσιόγλου

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας γίνεται κατά 5 ημέρες νωρίτερα από την επίσημη κατάθεση υποψηφιοτήτων στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την παραίτηση του επικεφαλής Αλέξη Τσίπρα, θα ανακοινώσει επισήμως αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 η Βουλευτής και πρώην Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως γίνεται γνωστό, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας θα γίνει αύριο στις 12:30 το μεσημέρι, στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, κατά 5 ημέρες νωρίτερα από την επίσημη κατάθεση υποψηφιοτήτων στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει με αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα της την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων και τον προσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος και της ακολουθούμενης διαδικασίας εκλογής.

Σπουδές και πολιτική διαδρομή

Η Έφη Αχτσιόγλου Γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας, όπου μεγάλωσε και ολοκλήρωσε με άριστα τις εγκύκλιες σπουδές της.

Ολοκλήρωσε επίσης με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε – επίσης με άριστα – το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014, ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Άρη Καζάκου.

Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης, και από τον Ιούλιο του 2014 επιστημονική συνεργάτιδα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες.

Έχει εργαστεί, επίσης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 έως το 2013, καθώς και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

Πολιτική διαδρομή
Ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στον ΣΥΡΙΖΑ πέρασε από τα κομματικά όργανα, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ήταν μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης.

Ως διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Έχει υπηρετήσει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του πρώην ΟΑΕΔ (σήμερα ΔΥΠΑ) και ως μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας.

Κυβερνητικές θέσεις (2016 – 2019)
Από τις 5 Νοεμβρίου του 2016 έως τις 9 Ιουλίου του 2019 ήταν υπουργός στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την αποχώρηση του τότε υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου που δεν άντεξε την πίεση της Τρόικας, ως Διευθύντρια του πολιτικού του Γραφείου.

Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου (2019 – σήμερα)
Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη στη Βουλή των Ελλήνων.

Επανεξελέγη στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Ενώ, στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2023, η Αχτσιόγλου εκλέχθηκε πρώτη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών με 28.491 σταυρούς.

Το 2019 αποκάλυψε δημόσια, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ότι βρίσκεται σε σχέση με τον επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο, με τον οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, και μαζί έχουν ένα αγόρι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας