Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΒόζεμπεργκ: Ηχηρή απάντηση στις fake κατηγορίες η έκθεση της Κομισιόν

Βόζεμπεργκ: Ηχηρή απάντηση στις fake κατηγορίες η έκθεση της Κομισιόν

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελ. Βόζεμπεργκ, χαρακτήρισε την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου ηχηρή απάντηση στις fake κατηγορίες για αδιαφάνεια και διαφθορά.

Την «πρόοδο του κράτους δικαίου στην Ελλάδα» σε τομείς όπως «η καταπολέμηση της διαφθοράς, η ασφάλεια των δημοσιογράφων και η συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών», υπογράμμισε με παρέμβασή της στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, παρουσία του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου για θέματα Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Η κ. Βόζεμπεργκ, αναφερόμενη στην πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην ΕΕ, μίλησε για «μια ηχηρή και τεκμηριωμένη απάντηση προς όλους εκείνους που προσπάθησαν επανειλημμένα με fake news να αμαυρώσουν τη διεθνή εικόνα της χώρας με αβάσιμες καταγγελίες για αδιαφάνεια και διαφθορά».

Συγκεκριμένα, είπε, ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα, σε κάθε ολομέλεια, συγκεκριμένοι συνάδελφοι, υπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες, έφερναν προς συζήτηση το θέμα “Διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα”, κατηγορώντας τη χώρα μου με fake news για αδιαφάνεια και διαφθορά».

Σημειώνοντας ότι «η ετήσια έκθεση που συζητούμε σήμερα, αποτελεί ηχηρή και τεκμηριωμένη απάντηση που αποκαθιστά την πραγματικότητα» και ότι «μεταξύ άλλων θετικών κρίσεων, η έκθεση σημειώνει σημαντική βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στους δείκτες διεθνούς διαφάνειας και πρόοδο στο έργο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, καλύτερο οικονομικό έλεγχο των κρατικών λειτουργών, πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και βελτίωση σε ζητήματα συνεργασίας με τις οργανώσεις Κοινωνίας των Πολιτών».

Η κ. Βόζεμπεργκ, υπογράμμισε τέλος, ότι «η ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεργάζεται στενά με την (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή με θέσεις και πολιτικές που υπηρετούν υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα για το Κράτος Δικαίου» και «γι’ αυτό επιβραβεύτηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές με ισχυρή εντολή να κυβερνήσει αυτοδύναμα συνεχίζοντας το μεταρρυθμιστικό έργο της».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας