Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης στο Βίλνιους: Προσοχή στις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια

Μητσοτάκης στο Βίλνιους: Προσοχή στις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια

Ο πρωθυπουργός, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, μίλησε για το Μεταναστευτικό και επέστησε την προσοχή στις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Στην παρέμβασή του στην πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έκανε ειδική αναφορά στο Μεταναστευτικό. Το οποίο, όπως είπε, είναι πρόκληση πολιτική και γεωπολιτική για το ΝΑΤΟ, καθώς αφορά στις σχέσεις των χωρών της Συμμαχίας με τη Νότια Γειτονία.

Αναφερόμενος στην Ουκρανία, τόνισε ότι η Συμμαχία έχει κάνει πολλά και ότι το ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ αντανακλά τον κοινό τόπο των χωρών-μελών της Συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να είναι ακόμη μια πρόκληση για τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της κατ΄ιδίαν συνάντησης με τον πρωθυπουργό στην Αλβανία, Έντι Ράμα, έθεσε το ζήτημα του Φρέντυ Μπελέρη. Επισημαίνοντας την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα τονίζοντας ότι τίθεται ζήτημα κράτους Δικαίου στην Αλβανία.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός συνάντησε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Jakov Milatovic. Συμφώνησαν να εργαστούν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και προς την υποστήριξη της προόδου της ένταξης του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας