Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΗ νέα ηγεσία του ΠΡΟ.ΠΟ. επανεξετάζει τον ρόλο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Η νέα ηγεσία του ΠΡΟ.ΠΟ. επανεξετάζει τον ρόλο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Σύμφωνα με τις πρώτες υπουργικές σκέψεις, οι περίπου 1000 αστυνομικοί που έχουν προσληφθεί, για την φύλαξη των Πανεπιστημίων, κατά πάσα πιθανότητα θα προσανατολιστούν στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Τον ρόλο της πανεπιστημιακής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι επανεξετάζει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε με τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες, αναφερόμενος στις σκέψεις δημιουργίας Έφιππης Αστυνομίας για το κέντρο της Αθήνας.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε, οι περίπου 1000 αστυνομικοί που έχουν προσληφθεί ως ειδικοί φρουροί για να στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα απορροφηθούν στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., για να στελεχώσουν τα αστυνομικά τμήματα και να ενταχθούν στις περιπολίες με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας.

Οι δηλώσεις αυτές υποδηλώνουν απαξίωση του θεσμού της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο οποίος ήταν δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά επί της ουσίας δεν προχώρησε ποτέ στην πράξη.

Οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εμφανίστηκαν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ) σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές και στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια.

Όπως μάλιστα παραδέχτηκε ο υπουργός σε ακόλουθη εμφάνισή σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό,  «επανασχεδιάζεται ο ρόλος της αστυνομίας στη φύλαξη των πανεπιστημίων. Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας