Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΥΠροΠο: «Το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ προστατεύει την πανεπιστημιακή κοινότητα»

ΥΠροΠο: «Το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ προστατεύει την πανεπιστημιακή κοινότητα»

«Καμία μορφή παραβατικότητας δεν θα γίνει ανεκτή, το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ προστατεύει την πανεπιστημιακή κοινότητα» η απάντηση του ΥΠροΠο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το σύνολο της Αστυνομίας θα προστατεύει πλήρως τα Πανεπιστήμια και θα παρεμβαίνει σε κάθε περιστατικό που απαιτείται, ο ρόλος της επανεξετάζεται διαρκώς, ενώ θα διαμορφωθεί ειδικό σχέδιο σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές για την κάλυψη των αναγκών σε όλα τα επίπεδα. Αυτό υπογραμμίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση, αναφέρει: «Σε αντίθεση με αυτά που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς η Ελληνική Αστυνομία θα διαφυλάξει πλήρως την ασφάλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως πράττει ήδη. Καμία μορφή παραβατικότητας δεν θα γίνει ανεκτή.

Όπως τόνισε ο Υπουργός, κ. Νότης Μηταράκης, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, με δεδομένο ότι η κατάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι βελτιωμένη, επανεξετάζεται διαρκώς ο τρόπος συμβολής της ΕΛ.ΑΣ. στην ασφάλεια των ΑΕΙ, πάντα σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές, διαμορφώνοντας συγκεκριμένο σχέδιο ανά ίδρυμα, που θα καλύπτει τις συνολικές ανάγκες ασφαλείας των ιδρυμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα προστατεύουν καθημερινά την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας, μαζί με το σύνολο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, και θα παρεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που απαιτείται».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας