Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Γεφύρι της Άρτας» η πανεπιστημιακή αστυνομία - «Δεν καταργείται» επιμένει ο Π.Μαρινάκης

«Γεφύρι της Άρτας» η πανεπιστημιακή αστυνομία – «Δεν καταργείται» επιμένει ο Π.Μαρινάκης

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η διασφάλιση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια είναι στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης »

 

Διευκρινιστικότερος αποφάσισε να επανέλθει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για το θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αλλά και για το «άδειασμα» του πρωθυπουργού στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη… που ουδέποτε έλαβε χώρα για το επίμαχο θέμα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης Συντακτών και μετά από σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιχείρησε να αποκαταστήσει την χθεσινή δημοσιογραφική «διατύπωση» περί «πρωθυπουργικού αδειάσματος υπουργού».

«Δεν υπάρχει κανένα άδειασμα κανενός υπουργού από τον πρωθυπουργό. Υπήρξε μία πρόταση, η οποία δεν έγινε αποδεκτή σχετικά με την έφιππη αστυνομία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία -το λέω ρητώς- δεν καταργείται, δεν υπήρξε ποτέ καμία τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια διατύπωση, αντιθέτως επανεξετάζουμε συνεχώς πώς θα έχει τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την υπόλοιπη αστυνομία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια. Ένα κλίμα που θα ευνοεί τους φοιτητές και τους καθηγητές, θα τους προστατεύει και θα απομονώνει παραβατικές συμπεριφορές. Και σε αυτήν την πολιτική, που έχει απτά αποτελέσματα, έχουν γίνει πολλές κινήσεις. Πρώτα από όλα, η επαναφορά του ασύλου στην πραγματική του έννοια. Είχαμε ένα άσυλο ανομίας και τώρα έχουμε ένα άσυλο διακίνησης ιδεών. Μία από τις κινήσεις είναι και η πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία -το λέω ρητώς- δεν καταργείται».

«Δείτε πόσες επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων έγιναν τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουν να γίνονται», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ως προς την έφιππη αστυνομία, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένα άδειασμα κανενός υπουργού από τον πρωθυπουργό. Υπήρξε μία πρόταση, η οποία δεν έγινε αποδεκτή σχετικά με την έφιππη αστυνομία».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας