Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Θύμα» της τουρκικής διπλωματίας των σέλφις στο Βίλνιους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός

«Θύμα» της τουρκικής διπλωματίας των σέλφις στο Βίλνιους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός

μετά το διπλό φονικό χτύπημα του εγκέλαδου τον περασμένο Φεβρουάριο στη Νοτιοανατολική Τουρκία και την «διπλωματία των σεισμών» που αναπτύχθηκε, με αποστολή βοήθειας από τη χώρα μας, σειρά παίρνει η διπλωματία των selfies με πρωταγωνιστές ακόμα και πρωθυπουργούς.

Selfie φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να βγάλει χθες στο Βίλνιους της Λιθουανίας μια Τουρκάλα δημοσιογράφος.

Ο λόγος για τη δημοσιογράφο του CNN Turk, Χαντέ Φιράτ, η οποία πριν από έναν χρόνο -στα τέλη Ιουνίου- μέσω του τουρκικού δικτύου καλούσε τους συμπατριώτες της να μην επισκεφθούν για διακοπές κανένα από τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται στη λίστα της Τουρκίας ως «στρατιωτικοποιημένα».

Από τότε, βέβαια, κύλησε αρκετό νερό στ’ αυλάκι, καθώς μεσολάβησαν η «διπλωματία των σεισμών» μετά το διπλό φονικό χτύπημα του εγκέλαδου τον περασμένο Φεβρουάριο στη Νοτιοανατολική Τουρκία, η αποστολή βοήθειας από τη χώρα μας, αλλά και οι εκλογές στις δύο πλευρές του Αιγαίου, που ανανέωσαν τη λαϊκή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Ερντογάν.

Οι τόνοι έπεσαν από την Άγκυρα, «μια νέα αρχή έγινε με την Αθήνα», όπως σχολίασαν τουρκικά ΜΜΕ μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βίλνιους, και η αλλαγή κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποτυπώθηκε και στη selfie φωτογραφία της Χαντέ Φιράτ με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το τετ-α-τετ με τον Ερντογάν, το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα Hurriyet.

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος αναφέρει στην εφημερίδα: «Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, συνάντησα τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Ενώ έβγαζα μια φωτογραφία αναμνηστική της Συνόδου Κορυφής, δεν παρέλειψα να τον ρωτήσω για τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν. Ο Μητσοτάκης έκανε παρόμοιο σχόλιο με τις δηλώσεις που έγιναν στην Άγκυρα και είπε: “Η ατμόσφαιρα στη συνάντηση ήταν πολύ καλή”».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hande Fırat (@handefrt)

Στο post της στο Instagram η δημοσιογράφος Χαντέ Φιράτ ιντριγκάρει το κοινό της σχολιάζοντας:

Είπε ότι δεν θα βγάλω selfie, είπα ότι θα τη βγάλουμε σίγουρα 🍀 Τι μου είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν; Αύριο στο #hurriyetgazetesi και στο @hurriyetcomtr. Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο μας @rterdogan μία selfie με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας #kiryakosmiçotakis. Τι είπε? #greece

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας