Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠληθαίνουν οι δηλώσεις στήριξης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην υποψηφιότητα Αχτσιόγλου

Πληθαίνουν οι δηλώσεις στήριξης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην υποψηφιότητα Αχτσιόγλου

«Με την Έφη Πρόεδρο, πιστεύω ότι μπορούμε να χτίσουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πηγαίνοντας προς την επόμενη Ελλάδα» δήλωσε με ανάρτησή του στα social media και ο Γιάννης Ραγκούσης​.

Μακραίνει η λίστα στελεχών και πρωτοκλασσάτων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που εκφράζουν δημόσια την στήριξή του στην υποψήφια για το τιμόνι του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου.

Μετά τους Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Νίκο Μπίστη, Δημήτρη Χατζησωκράτη, Κατερίνα Παπανάτσιου, Διάνα Βουτυράκου, Λούκα Κατσέλη, Σοφία Πανδή, Σταύρο Αραχωβίτη, Γιώργο Καραμέρο, Μαριλένα Κοππά… σειρά πήραν με το πέρας της συνεδρίασης της πολύκροτης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος οι Γιάννης Βούτσης και Γιάννης Ραγκούσης.

Την εκτίμηση του ότι η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου «προσδίδει την αναγκαία ευρεία συναίνεση και εναρμονίζεται με την ανάγκη κοινωνικής στήριξης στη σύγχρονη Αριστερά, την Αριστερά της διακυβέρνησης και των κοινωνικών αγώνων», εξέφρασε Νίκος Βούτσης στην τοποθέτηση του στη κλειστή συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Στήριξη Ραγκούση: «Η Έφη έχει τις δυνατότητες να ηγηθεί μιας τιτάνιας προσπάθειας»

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του στα social media ο τομεάρχης Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης​.

«Η εκλογή της Έφης Αχτσιόγλου στη θέση της προέδρου και κατά συνέπεια και της αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα αποτελέσει την πρώτη μετεκλογική πράξη εναρμόνισης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την κοινωνία των πολλών», υποστηρίζει ο κ. Ραγκούσης.

«Φρονώ ότι έχει όλες τις δυνατότητες να ηγηθεί μιας τιτάνιας συλλογικής προσπάθειας που απαιτείται, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μπορέσει να δώσει στους προοδευτικούς πολίτες, προοπτική σύγχρονης, αποτελεσματικής και αυτοδύναμης διακυβέρνησης». Με αυτά τα λόγια – μεταξύ άλλων – ο Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε επίσημα τη στήριξη του στην υποψηφιότητά της Εφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Βασικά σημεία του κειμένου του Γιάννη Ραγκούση

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη συνθήκη αποσταθεροποίησης που θα μπορούσαμε να έχουμε φανταστεί.

Τα δύο βασικότερα θεμέλια της κοινωνικής και πολιτικής του σταθερότητας, δεν βρίσκονται πλέον εδώ για να στηριζόμαστε πάνω τους ή και για να κρύβουμε τις αδυναμίες μας πίσω από αυτά. Το 32% του 2019 είναι παρελθόν και ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πια στο τιμόνι.

Υπό αυτήν την έννοια, η απόφαση της ΚΕ για εκλογή Προέδρου… στις 10 Σεπτεμβρίου, είναι μία απολύτως σωστή απόφαση.

Είτε εμείς θα προτείνουμε λύσεις στη βάση όσων αποτελούν πρόβλημα για τους πολλούς, είτε οι πολλοί θα πάψουν οριστικά να μας ακούν, εμάς και τις προγραμματικές μας θέσεις.

Πρέπει να εναρμονιστούμε με την κοινωνία και τον κοινωνικό ορθολογισμό και όχι να ματαιοπονούμε, επιδιώκοντας με αμετροέπεια το αντίστροφο.

Την Έφη Αχτσιόγλου είχα την ευκαιρία να τη γνωρίσω καλά τα 4 τελευταία χρόνια.

Υπηρέτησε την ενότητα με υποδειγματικό τρόπο και ποτέ μα ποτέ δεν έγινε αιτία να πληγωθεί είτε το αξιόμαχο του κόμματός μας είτε η σχέση μας με τους πολίτες… ποτέ δεν έβαλε το εγώ πάνω από το εμείς.

Εισήγαγε την υποψηφιότητά της με μια πολιτική πλατφόρμα που προσδιόρισε με σαφήνεια τη βούλησή της να χτίσουμε πάνω στα συλλογικά μας κεκτημένα ώστε να βαθύνουμε τη διεύρυνσή μας και να ενισχύσουμε την κοινωνική μας επιρροή.

Φρονώ ότι έχει όλες τις δυνατότητες να ηγηθεί μιας τιτάνιας συλλογικής προσπάθειας που απαιτείται ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – βασισμένος στις αρχές και τις αξίες του – να μπορέσει να δώσει στους προοδευτικούς πολίτες, προοπτική σύγχρονης, αποτελεσματικής και αυτοδύναμης διακυβέρνησης.

Με την Έφη Πρόεδρο, πιστεύω ότι μπορούμε να χτίσουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πηγαίνοντας προς την επόμενη Ελλάδα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας