Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, στο Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.

Σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, στο Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε σύσκεψη που έγινε σήμερα (18/7) στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Από το αεροδρόμιο στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας πήγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα (18/7) το απόγευμα που -λόγω των πυρκαγιών- επέστρεψε εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες. Όπου, βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Ο πρωθυπουργός, ενημερώθηκε σε σύσκεψη από τον αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Με πιο δύσκολα, ως τώρα, αντιμετωπίσιμη αυτή στα Δερβενοχώρια. Όπου, όπου οι προσπάθειες των δυνάμεων επικεντρώνονται στην περιοχή της Νέας Ζωής Μάνδρας και του οικισμού των Ποντίων Ελευσίνας.

Στη σύσκεψη μαζί με την ηγεσία του ΠΣ συμμετείχαν οι Βασίλης Κικίλιας (υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας), Βαγγέλης Τουρνάς (υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας), Άκης Σκέρτσος (υπουργός Επικρατείας), Θεόδωρος Σκυλακάκης (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών), Θανάσης Κοντογεώργης (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ) και Βασίλης Παπαγεωργίου (γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας).

Ο πρωθυπουργός αποχώρησε, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας