Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτη Βουλή η δικογραφία κατά Καραμανλή και Σπίρτζη που αφορά στα Τέμπη...

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Καραμανλή και Σπίρτζη που αφορά στα Τέμπη και τη σύμβαση «717»

Η δικογραφία διαβιβάστηκε με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Για περαιτέρω έρευνα και σύσταση προανακριτικής απαιτείται υπογραφή τουλάχιστον 30 βουλευτών.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ποινική δικογραφία για τους πρώην υπουργούς Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη αναφορικά με την περιβόητη σύμβαση «717» για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με όσα είχε πει στη Βουλή μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη η κρίσιμη σύμβαση της τηλεδιοίκησης και της σηματοδότησης «717» όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του, ήταν «κολλημένη» και του παραδόθηκε από τον προκάτοχό του στο 18%, ενώ επί της θητείας του αυτή προχώρησε στο 70%, «δυστυχώς, όμως, όχι στο 100% ακόμη».

Ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε στο στόχαστρο της ΝΔ για λάθη και παραλείψεις επί ημερών του, έκανε λόγο για ανακρίβειες και ψέματα της κυβέρνησης.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε με βάση το νόμου περί ευθύνης υπουργών, γεγονός που σημαίνει ότι για περαιτέρω έρευνα και σύσταση προανακριτικής επιτροπής απαιτείται κατάθεση πρότασης που θα υπογράφεται από τουλάχιστον 30 βουλευτές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας