Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΞανά στο Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ. ο πρωθυπουργός, ενημερώθηκε για τις φωτιές

Ξανά στο Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ. ο πρωθυπουργός, ενημερώθηκε για τις φωτιές

Ο Κυρ. Μητσοτάκης βρέθηκε ξανά, σήμερα (20/7) το απόγευμα, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Εκ νέου ενημέρωση, για την πορεία των πυρκαγιών, είχε σήμερα (20/7) το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας.

Εκεί τον ενημέρωσαν για τα δεδομένα και τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ο Αρχηγός και οι επιτελείς του Πυροσβεστικου Σώματος, υπό την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κύριος Μητσοτάκης -βάσει του δεδομένου πως ακολουθούν ημέρες με υψηλότατες θερμοκρασίες και ευνοϊκές συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών- βρίσκεται σε επικοινωνία με πρωθυπουργούς άλλων χωρών του προκειμένου να εξασφαλιστεί βοήθεια τόσο σε εναέριες όσο και σε επίγειες δυνάμεις. Οι οποίες, θα συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών που βρίσκονται -υπό αντίξοες συνθήκες, από την περασμένη Δευτέρα- ήδη στο πεδίο.

Η κατάσταση που επικρατεί από τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, οδήγησε τον πρωθυπουργό στην απόφαση να μεταθέσει γι’ αργότερα την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στην Καλαμάτα. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα παραστεί την Κυριακή στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας