Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτην Βουλή η ΠΝΠ για την έκτακτη στελέχωση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

Στην Βουλή η ΠΝΠ για την έκτακτη στελέχωση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

Η στελέχωση των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα των δομών υγείας της χώρας προβλέπεται να ολοκληρωθεί με διάθεση προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος ή των Ενόπλων Δυνάμεων ή με απόσπαση προσωπικού από τους κατά τόπους ΟΤΑ.

Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων που συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουλίου αναμένεται να κυρωθεί η από 5.7.2023 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που περιλαμβάνει «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας ανάγκης ενίσχυσης της στελέχωσης των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα των δομών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείο Υγείας, ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με την εισηγήτρια από πλευράς Κυβέρνησης την Βουλευτή Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα, να αναλαμβάνει να ξεδιπλώσει μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο των συγκεκριμένων ρυθμιστικών μέτρων.

«Χωρίς καμία χρονοτριβή» δήλωσε, «προς όφελος των πολιτών και διευκόλυνση του έργου του κλάδου υγείας, κυρίως κατά την απαιτητική θερινή περίοδο, προτείναμε μία σειρά ρυθμιστικών μέτρων, τα οποία θα εξασφαλίσουν την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου προς κάλυψη των αυξημένων αναγκών και θα επιταχύνουν γραφειοκρατικές διαδικασίες, προς οικονομία χρόνου».

Συγκεκριμένα προβλέπεται:

  • Η παράταση του χρόνου παραμονής στην υπηρεσία ιατρών του ΕΣΥ έως τις 31 Αυγούστου 2023, για ορισμένες κατηγορίες ιατρών.
  • Η στελέχωση των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα των δομών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας με διάθεση προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος ή των Ενόπλων Δυνάμεων ή με απόσπαση προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το συγκεκριμένο δε μέτρο, δεν αφορά προσπάθεια επίταξης, αλλά αξιοποίησης του εξαιρετικά ικανού έμψυχου δυναμικού μέσα από μια τεράστια δεξαμενή δυνατοτήτων και ικανοτήτων.
  • Πρόσληψη 250 ατόμων, ως επικουρικό προσωπικό κλάδου πληρωμάτων ασθενοφόρων με διετή θητεία, για την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην Αττική.
  • Την πρόσληψη επικουρικού, πλην ιατρών, προσωπικού για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών των δημοσίων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας με την κατάρτιση ηλεκτρονικών καταλόγων, προκειμένου να διασφαλιστεί αφενός η ταχύτερη κάλυψη των αναγκών των φορέων και αφετέρου η δικαιότερη απορρόφηση των εγγεγραμμένων στους ηλεκτρονικούς καταλόγους των υποψηφίων.
  • Την παράταση της θητείας των διοικητών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας έως 30.09.2023.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας