Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑνδρουλάκης: Αποσπασματικό και αλυσιτελές το σ/ν για την ενίσχυση του εισοδήματος (video)

Ανδρουλάκης: Αποσπασματικό και αλυσιτελές το σ/ν για την ενίσχυση του εισοδήματος (video)

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση, με το οικονομικό νομοσχέδιο που προτείνει, παραδέχεται ότι απέτυχαν οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της για την προστασία του εισοδήματος των πολιτών.

Πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από βήματος της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, πριν ανακοινώσει ότι καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, δεδομένου ότι δεν διαβλέπει σε αυτό την ύπαρξη στρατηγικής αντίληψης για τη χώρα και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα της κοινωνίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση, με το οικονομικό νομοσχέδιο που προτείνει, παραδέχεται ότι απέτυχαν οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της για την προστασία του εισοδήματος των πολιτών, ενώ χαρακτήρισε αποσπασματικά και αλυσιτελή τα μέτρα που περιλαμβάνονται, καθώς ανέχεται την αισχροκέρδεια.

Έφερε ως παράδειγμα τα τρόφιμα, που στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 3,5%, όταν στην ΕΕ οι αυξήσεις δεν ξεπέρασαν το 0,1%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.

 

«Κάπως αργά το αντιλήφθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Ότι δηλαδή στη χώρα μας επικρατεί ο “πληθωρισμός απληστίας” των κερδών, όπως τον ονομάζουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο ΟΟΣΑ. Το κατάλαβε αφού πρώτα οι πολίτες πλήρωσαν πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα τρόφιμα κι αλλού”, σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πρόσθεσε με αιχμηρό τρόπο πώς “αν ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει πληθωρισμός απληστίας, πληθωρισμός κερδών, θα αντιλαμβάνεται επίσης ότι τα pass ανακουφίζουν προσωρινά και λίγο τα ευάλωτα νοικοκυριά. Όσο δεν επιβάλλεται ουσιαστικός έλεγχος στις αγορές, ακόμα και αυτά καταλήγουν να τροφοδοτούν τα κέρδη, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο εις βάρος των πιο αδύναμων συμπολιτών μας”.

Πρόσθεσε ότι η αισχροκέρδεια και η υπερφορολόγηση μέσω των έμμεσων φόρων δυσκολεύουν την καθημερινότητα των πολιτών. Υποστήριξε ότι τα αποσπασματικά μέτρα του νομοσχεδίου δεν συγκροτούν σε καμία περίπτωση ένα συνολικό πλαίσιο για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, το οποίο έχει προτείνει επανειλημμένως το ΠΑΣΟΚ.

 

 

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στη δημιουργία δεξαμενής 150.000 κοινωνικών κατοικιών, νεόδμητων, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη πως προσπάθησε “με περισσή αλαζονεία να περιπαίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί εφαρμοσμένη πολιτική πολλών ευρωπαϊκών χωρών εδώ και χρόνια. Έκανε μπακαλίστικους υπολογισμούς κόστους, ότι τάχα και οι 150.000 κατοικίες θα είναι όλες νέοδμητες, κάτι που ποτέ δεν ισχυριστήκαμε. Ελπίζω τώρα να το καταλάβατε το μείγμα γιατί οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες κι από τα ψέματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επέλεξε, επίσης, από βήματος της Βουλής να επανέλθει στο θέμα των παρακολουθήσεων και να καταγγείλει ότι επιχειρήθηκε συνολικά τρεις φορές να τον παγιδέψουν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι χθες έλαβε επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, μέσω της οποίας τον ενημέρωσε ότι έγιναν τρεις απόπειρες παρακολούθησής του και όχι μία. «Η πρώτη, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2021. Η δεύτερη στις 21 Σεπτεμβρίου του 2021, ήταν αυτή που εντόπισε και η ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου. Και η τρίτη απόπειρα έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2021. Ενώ δηλαδή βρισκόμουν ήδη υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και μεσούσης της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έδωσε στο πρακτικά της Βουλής την του Κωνσταντίνου Μενουδάκου, στην οποία έχει ενημερώσει ότι 87 ακόμη συμπολίτες μας έλαβαν αντίστοιχα μηνύματα με το Predator. «Συνεπώς, υπάρχουν 87 τέτοιες επιστολές», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας