Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑπό το ζεϊμπέκικο, ο Πατούλης, το «γύρισε» στο τσάμικο

Από το ζεϊμπέκικο, ο Πατούλης, το «γύρισε» στο τσάμικο

Ο περιφερειάρχης γλεντούσε όταν και η Αττική ήταν «στα κόκκινα». Για στιγμιαίο λάθος έκανε λόγο σε δήλωσή του.

«Φωτιές» άναψε στον περιφερειάρχη Αττικής ένα ζεϊμπέκικο. Όταν ο Γιώργος Πατούλης κατάλαβε τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε και συνειδητοποίησε το διακύβευμα, το «γύρισε» στο τσάμικο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Χθες (27/7) στο Ζάππειο έγινε εκδήλωση στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού. Ο κύριος Πατούλης -την ώρα που και η Αττική ήταν «στα κόκκινα»- μεράκλωσε από τα άσματα της Κατερίνας Στανίση και… έριξε δύο βόλτες. Ανταποκρινόμενος -όπως ο ίδιος, δήλωσε- σε αίτημα κάποιων κυριών.

Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε και προκάλεσε αντιδράσεις. Όχι μόνο στους πολίτες αλλά -και αυτές ήταν που τον τον οδήγησαν σε… απολογία- και στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνεργάτες του πρωθυπουργού άφησαν κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό, όταν ρωτήθηκαν αν θα διατηρηθεί -και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές- η στήριξη της ΝΔ στον περιφερειάρχη. Μάλιστα, με νόημα, παρέπεμπαν στην περίπτωση του Νότη Μηταράκη.

Το γεγονός «χτύπησε συναγερμό» στον κύριο Πατούλη. Ο οποίος, με μια ανάρτησή του στο Facebook, επιχειρεί να… σώσει την παρτίδα. Ζητώντας συγγνώμη «αν σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία , έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Χτες παρευρέθηκα σε μια εκδήλωση γυναικών της ομογένειας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρηση μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να χορέψω μαζί τους κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκληση τους.

Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου. Χτες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη αν σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας