Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΗ Φουλ του άσσου υποψηφιότητα Μαξίμου για την Περιφέρεια Αττικής

Η Φουλ του άσσου υποψηφιότητα Μαξίμου για την Περιφέρεια Αττικής

Η πρώτη βολιδοσκόπηση ενδιαφέροντος αυτοδιοικτικών φαβορί έγινε τηλεφωνικά. Οι επισκέψεις στο Μαξίμου είχαν ένα συμβολισμό, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην όχθη… του Ζαππείου.

Το πολιτικό κεφάλαιο του Γιώργου Πατούλη στην Πειραιώς φαίνεται να έχει εξαντληθεί στο ακέραιο. Το αν το θρυλικό ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο κατέστη η αιτία, ή ήταν τελικώς η αφορμή για την οριστική αποπομπή του από την γαλάζια κοινότητα, ελάχιστοι μπορεί να το γνωρίζουν. Όπως επίσης και αν η δημόσια συγνώμη του νυν Περιφερειάρχη Αττικής μέσω social media, ακολουθήθηκε και από μία έγγραφη ή τηλεφωνική απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι ένα ενδεχόμενο που δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Ακόμη όμως κι αν υπήρξε η όποια επικοινωνία με το Μαξίμου δεν φαίνεται να εκτιμήθηκε δεόντως, καθώς, μόλις την επομένη παρέλασαν από το γραφείο του πρωθυπουργού τουλάχιστον δύο νέοι και πολλά υποσχόμενοι τελικοί αποδέκτες του χρίσματος.

Η πρώτη βολιδοσκόπηση ενδιαφέροντος έγινε τηλεφωνικά, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανείς δεν πέταξε την «σκούφια» του στην είδηση εκπαραθύρωσης του γνωστού στελέχους και γνώριμου συντρόφου τους Γιώργου Πατούλη. Άρα, οι επισκέψεις στο Μαξίμου είχαν κι ένα συμβολισμό, έστελναν ένα σαφές μήνυμα στην όχθη… του Ζαππείου.

Επιπλέον, βρισκόμαστε μόλις ένα μήνα πριν την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των συνδυασμών (και της πλήρους σύνθεσής τους) που θα πάρουν μέρος στις επικείμενες εκλογές και όλοι οι ενδιαφερόμενοι βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο ανανέωσης των ψηφοδελτίων τους. Όπως στην περίπτωση του Δημάρχου Γλυφάδας. Ο κ.Παπανικολάου, με την αποδοχή της πρότασης του Πρωθυπουργού θα βρίσκονταν εκτεθειμένος στους συμπολίτες και ψηφοφόρους του, καθώς είχε ήδη επιβεβαιώσει την εκ νέου καθοδό του στις επικείμενες εκλογές. Λόγος για τον οποίο δεν απασχόλησε πέραν του 24ώρου το σενάριο  υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει την διεκδίκηση του Δήμου Γλυφάδας, στα social media άμα της αποχωρήσεως από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αλλά και ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρότι είχε από την προηγούμενη τετραετία κάνει γνωστό το αυτοδιοικητικό του ενδιαφέρον, και ήταν πολύ κοντά στο να του δοθεί το χρίσμα, πλέον αισθάνεται εξαιρετική τιμή για τα αυξημένα καθήκοντα και το κύρος της θέσης του υφυπουργού στο Εθνικής Αμύνης.

Οι πιέσεις που δέχτηκε, όπως έγινε γνωστό, ήταν αυξημένες. Αναγκάζοντάς τον να διακόψει την τετραήμερη αποστολή επιθεώρησης των μέτρων πυρασφαλείας σε στρατιωτικές μονάδες της χώρας για να συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο.

Πριν γίνει γνωστό τι συζητήθηκε και πότε θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, διαδικτυακοί φίλοι ήδη έστελναν συγχαρητήρια για τα νέα καθήκοντα στους λογαριασμούς του υφυπουργού. Ενώ, αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα Δευτέρα επισκέψεις σε Πετσάλι Ιωαννίνων, Άραξο και Ανδραβίδα.

 

Η διαδρομή του γαλάζιου στρατιώτη, Νίκου Χαρδαλιά

Για την συμμετοχή του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Γιώργος Χαρδαλιάς αποτελεί προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού. Με το κόμμα της ΝΔ διεκδίκησε και κράτησε το τιμόνι του Δήμου Βύρωνα για τρεις συνεχόμενες θητείες. Και μπορεί κάποιους να τους ξένισε ο τρόπος αποχώρησής του από το Δήμο, επιλέγοντας να δώσει το «δακτυλίδι» σε κομματικό σύντροφο και όχι σε συνεργάτη του συνδυασμού… Αυτό όμως που κατέπληξε ακόμα περισσότερους ήταν η υποψηφιότητά του στον συνδυασμό του εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ νυν Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, και όχι του εκλεκτού της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ποτέ δεν είδε το φως της δημοσιότητας οποιαδήποτε ενόχληση ή πικρία και από τις δύο πλευρές… κάνοντας πολλούς να πιστεύουν πως μπορεί ως πιστός στρατιώτης να είχε επιλέξει μια στρατηγικής σημασίας κίνηση για τα τότε πολιτικά δεδομένα.

Υπηρέτησε κανονικά ως περιφερειακός σύμβουλος και όχι ως Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, όπως είχε αρχικά συμφωνήσει, απέναντι από την νικήτρια των εκλογών κι εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Η πολιτική διαδρομή

Παρά τις όποιες αυτοδιοικητικές επιλογές, οι δεσμοί με το κόμμα υπήρξαν, πάντα, στενοί. Την ίδια περίοδο που συμμετείχε σε όλα τα Περιφερειακά Συμβούλια της ομάδα Σγουρού, εκτελούσε χρέη και Εκτελεστικού Γραμματέα στην Περιφέρεια Στερεάς ως γνήσιος Ευρυτάνας και προσωπικός φίλος του νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.

Το 2019, με την επάνοδο της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Χαρδαλιάς διορίζεται γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αναβαθμίζεται σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τον Μάρτιο του 2020 στο ξέσπασμα της πανδημίας.

Το επόμενο καλοκαίρι κλήθηκε να διαχειριστεί τις δασικές πυρκαγιές, έργο που του «κληροδότησε» ένα ισχαιμικό επεισόδιο και δύο στεντ, και την μεταγραφή του στο υπουργείο Άμυνας, όπου και επέστρεψε μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Βιογραφικό

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1968 στον Βύρωνα και κατάγεται από τη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ και έχει ειδικευθεί σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας