Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΆλλαξε εκ νέου το όνομα του ΥΠ.ΟΙΚ. | Σε ΦΕΚ και η...

Άλλαξε εκ νέου το όνομα του ΥΠ.ΟΙΚ. | Σε ΦΕΚ και η συγχώνευση-δημιουργία νέων ΓΓ

Στο Υπουργείο Εσωτερικών συστήνεται Γενική Γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, καθώς και αντίστοιχη θέση Γενικού Γραμματέα.

Tο Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη μετονομαστεί, με την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, σε Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ωστόσο ισχύει και με την «βούλα» της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, μαζί με τις προβλεπόμενες μεταφορές αρμοδιοτήτων, συγχωνεύσεις και δημιουργίες νέων Γενικών Γραμματειών.

Μεταφορά αρμοδιοτήτων εντός του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Το Τμήμα Συντονισμού για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, μεταφέρεται από τη Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων.

Η Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης.

Σύσταση Γενικής Γραμματείας στο Υπουργείο Εσωτερικών  – Μεταφορά αρμοδιοτήτων

 

  1. Στο Υπουργείο Εσωτερικών συστήνεται Γενική Γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, καθώς και αντίστοιχη θέση Γενικού Γραμματέα.
  2. Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται από τη Γενική Γραμματεία Εσωτερικών και Οργάνωσης, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων,
  • (α) η Γενική Διεύθυνση Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης πλην της Διεύθυνσης Προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και
  • (β) η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αναπτυξιακής Πολιτικής.
  1. Η Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Διαδικασιών Δημοσίου, η οποία μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, μεταφέρεται από τη Γενική Γραμματεία Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης του ιδίου Υπουργείου, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων και θέσεων προσωπικού.

Μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταφέρεται στη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, εξαιρουμένου του Τμήματος Τοπογραφικής».

Έργα και μελέτες

 

Έργα, τεχνικές μελέτες και η παροχή υπηρεσιών που έχουν δημοπρατηθεί ή συμβασιοποιηθεί πριν από την 27η Ιουνίου 2023, και αφορούν υποδομές ύδρευσης, πλην των συμβάσεων του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της μείζονος περιοχής πρωτευούσης, και που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ολοκληρώνονται από τις υπηρεσίες της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης, τις Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Συμβούλια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Έργα, τεχνικές μελέτες και η παροχή υπηρεσιών που έχουν δημοπρατηθεί ή συμβασιοποιηθεί πριν από την 27η Ιουνίου 2023, και αφορούν λιμενικές υποδομές που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ολοκληρώνονται από τις υπηρεσίες της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης, τις Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Συμβούλια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η ισχύς της μεταφοράς από τη Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού στη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Τμήματος Χωροθέτησης Υποδομών Θαλάσσιου Τουρισμού και του Τμήματος Συμβάσεων και Ελέγχου,  αρχίζει την 1η.1.2025.

 Η ισχύς της συγχώνευσης της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Γενικής Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ιδίου Υπουργείου σε μία Γενική Γραμματεία Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αρχίζει την 1η.1.2025.

Ολόκληρο το ΦΕΚ μπορείτε να το δείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας