Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣυνάντηση Μητσοτάκη - Αλ Σίσι σήμερα στην Αίγυπτο

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι σήμερα στην Αίγυπτο

Σημειώνεται ότι επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αίγυπτο πραγματοποιείται λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν.

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει σήμερα , ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Φατάχ Αλ-Σίσι.

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, στο προεδρικό μέγαρο στο Ελ Αλαμέιν. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Σημειώνεται ότι το ραντεβού για την μεταξύ τους συνάντηση το έκλεισαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την πρώτη εβδομάδα του προηγούμενου μήνα.

Σημειώνεται ότι επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αίγυπτο πραγματοποιείται στον απόηχο της ακύρωσης της προγραμματισμένης για τις 27 Ιουλίου επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου στην Τουρκία. Η αναθέρμανση των σχέσεων της Αιγύπτου με την Τουρκία προβληματίζει την Αθήνα, που δεν θέλει να χάσει το διπλωματικό της προβάδισμα με το Κάιρο.

Υπενθυμίζεται ότι η επικείμενη συνάντηση Φατάχ Αλ-Σίσι και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προγραμματίζεται σε συνέχεια της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων Τουρκίας – Αιγύπτου μετά από δέκα χρόνια, με τον διορισμό πρεσβευτών μεταξύ των δύο χωρών. Και καθώς η συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για τον (μερικό) καθορισμό της ΑΟΖ αποτελεί άμυνα της χώρας μας απέναντι στο παράνομο τουρκολιβυκο μνημόνιο, το Κάιρο αποτελεί για εμάς έναν πολύτιμο παίκτη στο διπλωματικό σκάκι της ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, μετά το πέρας της συνάντησης θα επισκεφτεί το Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας