Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΣ. Φάμελλος: «Ανεπαρκής διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση με τραγικά αποτελέσματα»

Σ. Φάμελλος: «Ανεπαρκής διαχείριση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση με τραγικά αποτελέσματα»

«Είχαμε ρεκόρ καμένων εκτάσεων, κινδύνευσε μία στρατηγικής σημασίας αμυντική εγκατάσταση της χώρας, είχαμε δυστυχώς απώλειες συνανθρώπων μας, τεράστιες ζημίες σε οικονομικές δραστηριότητες, ενώ η καταστροφή στο φυσικό κεφάλαιο της χώρας είναι ανυπολόγιστη», αναφέρει σε συνέντευξή του ο κ. Φαμελλος.

«Οι καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων εβδομάδων ανέδειξαν κυβερνητικές καθυστερήσεις όσον αφορά στην ανθεκτικότητα και την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική κρίση», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «η Βραδυνή».

Σημειώνει ότι «η κλιματική κρίση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την κάλυψη αδυναμιών και ανεπάρκειας», αλλά «επιβάλλει ριζικές και σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα για μία ισχυρή πολιτεία…».

Ο κ. Φάμελλος σχολιάζει ότι «η επικοινωνιακή διαχείριση από τη μεριά της κυβέρνησης δεν συνεισφέρει σε αυτές τις δομικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας…», «η ανεπαρκής διαχείριση των πυρκαγιών είχε τραγικά αποτελέσματα», «είχαμε ρεκόρ καμένων εκτάσεων, κινδύνευσε μία στρατηγικής σημασίας αμυντική εγκατάσταση της χώρας, είχαμε δυστυχώς απώλειες συνανθρώπων μας, τεράστιες ζημίες σε οικονομικές δραστηριότητες, ενώ η καταστροφή στο φυσικό κεφάλαιο της χώρας είναι ανυπολόγιστη».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει επιλέξει εδώ και μία τετραετία, παρότι είχε πρόσβαση σε χρηματοδότηση χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς, να μην επενδύσει στην πρόληψη πυρκαγιών», και ότι ενώ είχε παραλάβει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εγκεκριμένο προγραμματισμό προσλήψεων στις δασικές υπηρεσίες και εγκεκριμένη δημόσια πολιτική πρόληψης δασικών πυρκαγιών, αυτά «πάγωσαν». Χαρακτηρίζει υποκριτική την προαναγγελία «μόνο 500 προσλήψεων πυροσβεστών από τον κ. Κικίλια μετά την καταστροφή, όταν είχε παραβλέψει το θέμα αυτό στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, και όταν είναι γνωστό ότι στο Πυροσβεστικό Σώμα υπάρχουν 3.600 κενές θέσεις βάσει του ΠΔ 79/2022». «Ανάλογη είναι και η καθυστέρηση στη δασοπροστασία όπου πάγωσαν οι προγραμματισμένες το 2019 προσλήψεις 500 δασολόγων στις δασικές υπηρεσίες και διεκόπη η απασχόληση 5.000 εργαζόμενων», προσθέτει ο κ. Φάμελλος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας