Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΞεκάθαρος ο Δένδιας για τη χρήση UGV στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ξεκάθαρος ο Δένδιας για τη χρήση UGV στις Ένοπλες Δυνάμεις

Εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση των προσφορότερων λύσεων, με σκοπό την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας έχει καθορίσει, μέσω της εγκεκριμένης από το ΚΥΣΕΑ Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020 – 2034, τις επιχειρησιακές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση των προσφορότερων λύσεων, με σκοπό την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό τονίζει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα: «Χρήση UGV στις Ελληνικές ‘Ενοπλες Δυνάμεις».

Ειδικότερα, συνεχίζει ο κ. Δένδιας «η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιείται με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις τους, ενώ οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον ανωτέρω σχεδιασμό, εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά, συνεκτιμώντας τα άμεσα οικονομικά και επιχειρησιακά οφέλη». «Επί του παρόντος, δεν υφίσταται ενεργοποιημένο πρόγραμμα εξοπλισμών, το οποίο, να αφορά στην προμήθεια μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους» επισημαίνει.

«Το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία παρακολουθεί και εξετάζει τις νέες εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα των συστημάτων μη επανδρωμένων οχημάτων, στο πλαίσιο αξιολόγησης των πλέον κατάλληλων αμυντικών εξοπλισμών και σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις» καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Δένδιας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας