Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήTo μήνυμα του πρωθυπουργού από την Τήνο: «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε...

To μήνυμα του πρωθυπουργού από την Τήνο: «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «σήμερα η σκέψη όλων των Ελλήνων είναι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλους αυτούς που φροντίζουν ώστε όλοι εμείς να είμαστε ασφαλείς, που δίνουν τη ζωή τους στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Γνωρίζουνε πάντα ότι η πολιτεία θα βρίσκεται κοντά τους και θα τους στηρίζει».

Στην Τήνο βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραστεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού τού καταδρομικού «Έλλη». «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Η χώρα έχει ξεπεράσει τη δεκαετή κρίση και έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία» είπε αμέσως μετά στο καθιερωμένο μήνυμά του.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Αυτές οι λέξεις εξάλλου είναι τόσο ταυτισμένες με τη μεγάλη σημερινή γιορτή. Εύχομαι σε όλους και όλες τις εορτάζουσες, στη σύζυγό μου η οποία γιορτάζει και αυτή, χρόνια πολλά. Χρόνια πολλά όμως σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε βρίσκονται παντού στον κόσμο. Σήμερα γιορτάζει όλος ο Ελληνισμός γιορτάζει όλη η Ορθοδοξία. Χρόνια πολλά και καλά».

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια τόνισε ότι «σήμερα η σκέψη όλων των Ελλήνων είναι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλους αυτούς που φροντίζουν ώστε όλοι εμείς να είμαστε ασφαλείς, που δίνουν τη ζωή τους στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα. Γνωρίζουνε πάντα ότι η πολιτεία θα βρίσκεται κοντά τους και θα τους στηρίζει».

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και επιβιβάστηκαν στην πυραυλάκατο “Ξένος” που μετέβη στο σημείο βύθισης της “Ελλης”, 550 μέτρα από τον μεσημβρινό λιμενοβραχίονα της Τήνου, για την τελετή με τη ρίψη στεφάνων.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η τελετή ρίψης στεφάνων από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Αμέσως μετά η πυραυλάκατος επέστρεψε στο λιμάνι της Τήνου, όπου ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας τη λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας