Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: Θα διαλύσουμε τις παθογένειες, κλείνουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών

Μητσοτάκης: Θα διαλύσουμε τις παθογένειες, κλείνουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών

«Η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup. Κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το κλείσιμο των λεσχών οργανωμένων οπαδών, με το οποίο συμφωνούν και οι ιδιοκτήτες ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ όπως ισχυρίστηκε, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τη συνάντησή του με τους προαναφερθέντες και τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

«Η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup. Κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν και τη διευρυμένη σύσκεψη που ακολούθησε με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών και των Προέδρων των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και εκπροσώπου του ΠΑΟΚ, για τη βία στα γήπεδα.

«Δυστυχώς συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης. Απαιτείται η κινητοποίηση όλων», πρόσθεσε.

«Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη (…). Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με συμφωνία και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ η ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει τον έλεγχο στις θύρες των οργανωμένων οπαδών «που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα» προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί οι εν λόγω θύρες θα κλείσουν.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε, ότι ως ύστατο μέτρο υπάρχει και ο αποκλεισμός των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι δεν θα οδηγήσουν εκεί οι περιστάσεις.

Επισήμανε πως είναι ευρωπαϊκό το πρόβλημα της οπαδικής βίας και θα υπάρξει συνεργασία. «Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και να ενεργοποιήσουμε την ευρωπαϊκή συνεργασία απέναντι σε όλους όσοι προωθούν τη βία» επισήμανε και πρόσθεσε πως «Απαιτείται κινητοποίηση όλων. Γι΄ αυτό υπήρξε μια ευρεία συνάντηση που ήταν παραγωγική»

«Οι ένοχοι για όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «δεν πρέπει να επαναληφθεί η επιχειρησιακή αστοχία».

«Τα παιδιά στην κερκίδα είναι παιδιά της γειτονιάς. Δεν είναι εχθροί επειδή φοράνε άλλη φανέλα» κατέληξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκλεισε τις δηλώσεις του με τη φράση «Δεσμευόμαστε ότι τους στόχους που θέσαμε θα τους πετύχουμε».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας