Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΗλιοπούλος: «Ήταν δολοφονία από νεοναζί και όχι "ραντεβού θανάτου"-Δεν τόλμησε ο κ....

Ηλιοπούλος: «Ήταν δολοφονία από νεοναζί και όχι “ραντεβού θανάτου”-Δεν τόλμησε ο κ. Μητσοτάκης»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ γιατί «φοβάται να μιλήσει για την δράση της άκρας δεξιάς και των νεοναζί».

Για ασέβεια στη μνήμη του δολοφονημένου, Μιχάλη Κατσουρή, «χυδαία προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών» και έλλειψη τόλμης «να πει τα πράγματα με το όνομα τους» κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιοπούλος.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ακόμα, υποστηρίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ φοβάται να μιλήσει για την δράση της άκρας δεξιάς και των νεοναζί». Κάνοντας λόγο για «έναν επικίνδυνο δρόμο για την δημοκρατία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες».

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του, έγραψε: «Ο Κ. Μητσοτάκης σήμερα δεν τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Η οργανωμένη επίθεση από νεοναζί, που διέσχισαν ανενόχλητοι την μισή χώρα μέχρι να φθάσουν στην Ν. Φιλαδέλφεια και να δολοφονήσουν έναν νέο άνθρωπο, βαφτίστηκε “ραντεβού θανάτου”.

Είναι ταυτόχρονα μια τεράστια ασέβεια στην μνήμη ενός νέου ανθρώπου που δεν συμμετείχε σε κανένα “ραντεβού”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ φοβάται να μιλήσει για την δράση της άκρας δεξιάς και των νεοναζί.

Τέλος, σε μια χυδαία προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών που βαραίνουν την κυβέρνηση μίλησε απλά για μία “επιχειρησιακή αστοχία”. Όταν τάγματα εφόδου δολοφονούν, αφού έχουν διασχίσει ανενόχλητοι την μισή χώρα, όταν ακόμα και την τελευταία στιγμή αστυνομικές δυνάμεις λαμβάνουν εντολή “μη εμπλοκής” αλλά “διακριτικής παρακολούθησης”, τότε μιλάμε για ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες.

Η αδυναμία του Κ. Μητσοτάκη να μιλήσει για νεοναζί δυστυχώς δείχνει ξανά έναν επικίνδυνο δρόμο για την δημοκρατία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας