Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Ο πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται το φιάσκο του "επιτελικού κράτους"»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Ο πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται το φιάσκο του “επιτελικού κράτους”»

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι τα «"ραντεβού του θανάτου" υπερβαίνουν τα όρια της οπαδικής βίας» και ζητάει δια βίου αποκλεισμό από τα γήπεδα των συμμετεχόντων σε αυτά.

«Ο Πρωθυπουργός έπειτα από πολυήμερη σιωπή, συγκάλεσε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της UEFA και ιδιοκτήτες ΠΑΕ παριστάνοντας ότι ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση». Αυτό επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, αναφορικά με τη σύσκεψη για την οπαδική βία που πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/8).

Ψέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί «προσέφερε πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και κάνει λόγο για «φιάσκο του “επιτελικού κράτους”». Επισημαίνει ότι τα «”ραντεβού του θανάτου” υπερβαίνουν τα όρια της οπαδικής βίας και συνιστούν μείζον πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας». Ζητώντας δια βίου αποκλεισμό από τα γήπεδα των συμμετεχόντων σε αυτά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέρει: «Ο Πρωθυπουργός έπειτα από πολυήμερη σιωπή, συγκάλεσε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της UEFA και ιδιοκτήτες ΠΑΕ παριστάνοντας ότι ανέλαβε μόλις χθες τη διακυβέρνηση.

Επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τη συνήθη πρακτική είτε να ψηφίζονται νόμοι που δεν εφαρμόζονται είτε να γίνονται εξαγγελίες που είναι αβέβαιο κατά πόσο είναι εφαρμόσιμες, μιας και αρκετά μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, προβλέπονταν ήδη στο νομοθετικό πλαίσιο που προέκυψε μετά τον θάνατο του Άλκη Καμπανού.

Ο κ. Μητσοτάκης προσέφερε πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αποφεύγοντας να του αποδώσει την πολιτική ευθύνη, που τον βαραίνει για το γεγονός ότι αν και ενήμεροι, παρακολουθούσαν με σταυρωμένα τα χέρια την εκστρατεία ακροδεξιών χούλιγκαν στη χώρα που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Ούτε και σήμερα φάνηκε να αντιλαμβάνεται το φιάσκο του “επιτελικού κράτους” αλλά και ότι τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα κατά καιρούς θύματα ή οι τραυματίες στα “ραντεβού του θανάτου” υπερβαίνουν τα όρια της οπαδικής βίας και συνιστούν μείζον πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας.

Σχετικά με τα ζητήματα της οπαδικής βίας, θεωρούμε ότι πρέπει με ευθύνη των ΠΑΕ και της ΕΛ.ΑΣ. να υπάρξει “ισόβιος αποκλεισμός εισόδου στα ελληνικά γήπεδα” όσων εμπλέκονται σε βίαια επεισόδια εντός ή εκτός αθλητικών χώρων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας