Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚυβέρνηση: Έμφαση στην κοινωνική πολιτική, «έρχονται» νέα μέτρα τους επόμενους μήνες

Κυβέρνηση: Έμφαση στην κοινωνική πολιτική, «έρχονται» νέα μέτρα τους επόμενους μήνες

Στο προσκήνιο θα βρεθεί τους επόμενους μήνες το «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης, καθώς αναμένεται η υλοποίηση των πολλών και ενισχυμένων μέτρων που ανακοινώθηκαν στην Θεσσαλονίκη από τον πρωθυπουργό. 

Η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης όμως δεν φαίνεται να περιορίζεται στην υλοποίηση των εξαγγελιών από το βήμα της ΔΕΘ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στο σύνολο του κυβερνητικού «σχήματος» να επεξεργαστεί σενάρια προκειμένου τους επόμενους μήνες να ληφθούν επιπλέον μέτρα. 

Τα πρόσθετα μέτρα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων, ενώ θα υπάρξουν και «οριζόντια» μέτρα που θα «καλύψουν» το σύνολο του πληθυσμού. 

Η βεβαιότητα των κυβερνητικών στελεχών αναφορικά με την λήψη νέων μέτρων κατά τη διάρκεια του χειμώνα πηγάζει από τις εντυπωσιακές επιδώσεις της ελληνικής οικονομίας, καθώς αναμένεται να δημιουργηθεί μεγαλύτερο δημοσιονομικό κενό από αυτό που ανέμενε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Κύρια πηγή εσόδων είναι η πανίσχυρη «βιομηχανία» της χώρας μας, ο Τουρισμός, που φέτος ξεπέρασε κατά πολύ ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, με τα έσοδα να αγγίζουν τα 20 δισ. ευρώ, από περίπου 18 δισ. που υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομικών. 

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά παράγονται του τουρισμού το καλοκαίρι του 2022 ξεπέρασε κατά πολύ την καλοκαιρινή σεζόν του 2019. 

«Και ακόμη περιμένουμε κόσμο, καθώς έχουμε κρατήσεις σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου και σε κάποιες περιπτώσεις αρχές Νοεμβρίου», υπογραμμίζουν τουριστικοί πράκτορες. 

Το θετικό και αισιόδοξο οικονομικό κλίμα στην χώρα μας, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις που αφορούν στις τιμές στην ενέργεια, έρχεται να ενισχύσει και η ενισχυμένη επενδυτική δραστηριότητα που παρατηρείται στην Ελλάδα. 

Εταιρείες κολοσσοί αναμένεται να ρίξουν πολλά δισ. ευρώ στην χώρα μας, γεγονός που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. 

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια και τα καύσιμα, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει «σωστές κινήσεις» που θα «θωρακίσουν» νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Παράλληλα, τονίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αναφορικά με την ενεργειακή κρίση και κυρίως από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης, καθώς το κλίμα είναι θερμό για 8 με 9 μήνες. 

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί από την κυβέρνηση στην ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αναφορικά με το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ενισχυμένο θα είναι και το οικονομικό «πακέτο» που αφορά στην θέρμανση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.