Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕρώτηση Κεφαλογιάννη για τον τρόπο αποζημίωσης των πληγέντων σε Έβρο και Ροδόπη...

Ερώτηση Κεφαλογιάννη για τον τρόπο αποζημίωσης των πληγέντων σε Έβρο και Ροδόπη στην Κομισιόν

Το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας.

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητά να πληροφορηθεί «από ποια κοινοτικά ταμεία μπορούν να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις φωτιές στον Έβρο και στη Ροδόπη και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η καταστρεπτική πυρκαγιά, η οποία δυστυχώς συνεχίζει το καταστρεπτικό της έργο», κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

«Οι πυρκαγιές που έπληξαν φέτος τη χώρα προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον, σε υποδομές, σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς και σε ιδιωτικές περιουσίες», αναφέρει και προσθέτει: «Ιδιαίτερα στην περιοχή της Θράκης στους νομούς Έβρου και Ροδόπης έχουν καεί πάνω από 810.000 στρέμματα, γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη πυρκαγιά τη μεγαλύτερη φωτιά στην Ευρώπη από το 2010 ημερομηνία κατά την οποία ξεκίνησε η καταγραφή δεδομένων από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS)» και «μεταξύ των πληγέντων περιοχών στον Έβρο είναι και το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο». Διευκρινίζει επίσης ότι «είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εκεί συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας».

Για τους παραπάνω λόγους ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «από ποια κοινοτικά ταμεία μπορούν να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι ζημίες που προκάλεσε η φωτιά στη Θράκη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας