Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Χωρίς πρόβλεψη επίλυσης του κυκλοφοριακού το Fly-over Θεσσαλονίκης»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Χωρίς πρόβλεψη επίλυσης του κυκλοφοριακού το Fly-over Θεσσαλονίκης»

«Άξιο απορίας πως ανατέθηκε ένα τόσο μεγάλο και ακριβό έργο χωρίς τη δέουσα πρόβλεψη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών από Θεσσαλονίκη, για τα έργα υποδομής στην Βόρειο Ελλάδα αλλά κυρίως για την εκκίνηση της υλοποίησης του fly-over της συμπρωτεύουσας, περί τα μέσα Οκτωβρίου, εστιάζει με ανακοίνωσή του ο Τομέας Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση γιατί ενώ υπήρχε ένα ολοκληρωμένο και με δημόσια διαβούλευση σχέδιο υποδομών για την περιφερειακή οδό, επέλεξε να εφαρμόσει ένα μέρος αυτού και τώρα κινδυνεύει με κυκλοφοριακή συμφόρηση η πόλη.

Τίθεται άμεσα το ερώτημα γιατί προηγήθηκε η κατασκευή της υπερυψωμένης αρτηρίας FLYOVER και δεν δημοπρατήθηκε και ο εξωτερικός δακτύλιος, δεδομένου ότι σύμφωνα με το σχέδιο υποδομών τα δύο αυτά έργα είναι συμπληρωματικά μεταξύ τους.
Το FLYOVER θα επιβαρύνει προσωρινά το κυκλοφοριακό της πόλης, αντιθέτως η προτεραιότητα κατασκευής του εξωτερικού δακτυλίου δεν θα επιβαρύνει την κυκλοφορία της πόλης κατά τη φάση της κατασκευής του και φυσικά με την ολοκλήρωση του θα προσελκύσει ένα ποσοστό της κυκλοφορίας από την υφιστάμενη περιφερειακή οδό, διευκολύνοντας την μετέπειτα κατασκευή του FLYOVER.

H «Εγνατία Οδός Α.Ε.» έχει την αρμοδιότητα μελέτης και κατασκευής του εξωτερικού δακτυλίου, με ολοκληρωμένη την περιβαλλοντική αδειοδότηση του και σε προχωρημένο στάδιο τις οριστικές του μελέτες.

Αντιθέτως, τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προετοιμάζουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για επερχόμενη «μικρή» αναστάτωση και αναζητούν βέλτιστες εφικτές λύσεις.

Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι τα μεγάλα έργα γίνονται με σύνταξη χρονοδιαγραμμάτων όλων των σταδίων κατασκευής. Συνεπώς, η αρμόδια πολιτική ηγεσία οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα το ακριβές χρονοδιάγραμμα μείωσης της κυκλοφοριακής χωρητικότητας της οδού σύμφωνα με τις μελέτες του έργου.

Είναι άξιο απορίας πως ανατέθηκε ένα τόσο μεγάλο και ακριβό έργο χωρίς πρόβλεψη και η επίλυση του κυκλοφοριακού κατά τη φάση κατασκευής του να κρίνεται από τους τοπικούς φορείς της πόλης.

Περιμένουμε απο τον αρμόδιο υπουργό να καταθέσει τo σύνολο της σύμβασης του FLYOVER στη Βουλή για να καταλάβουν οι πολίτες και πόσο πραγματικά θα κοστίσει η ταλαιπωρία τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας