Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτική«Μετακομίζουν» κόμμα και υπουργικό στη συμπρωτεύουσα ενόψει ΔΕΘ - Το πρόγραμμα επισκέψεων...

«Μετακομίζουν» κόμμα και υπουργικό στη συμπρωτεύουσα ενόψει ΔΕΘ – Το πρόγραμμα επισκέψεων της ΝΔ

Η 87η ΔΕΘ ξεκινάει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου με την εναρκτήρια ομιλία του Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Νέα Δημοκρατία, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει σειρά επισκέψεων σε όλους τους νομούς των Περιφερειών της Δυτικής, Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και σε όλους τους δήμους της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης. Στις επισκέψεις θα συμμετέχουν Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές, καθώς και στελέχη του κόμματος.

Η 87η ΔΕΘ ξεκινάει το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου με την εναρκτήρια ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Το πρόγραμμα επισκέψεων

Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου o Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου επισκέφτηκαν τον νομό Κοζάνης, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος συμμετέχει σε όλες τις περιοδείες της περιφέρειάς του.

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου

– Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και η Υφυπουργός Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη θα βρεθούν στον νομό Χαλκιδικής.

– Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Α΄ Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

– Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς και η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στον νομό Φλώρινας.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

– Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης και η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή θα βρεθούν στον νομό Γρεβενών.

– Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη θα επισκεφτούν τη Β’ Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

– Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη τον νομό Πιερίας.

– Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κώστας Κατσαφάδος θα βρεθούν στον νομό Ημαθίας.​

– Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης θα επισκεφτούν τον νομό Πέλλας.

– Ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στον νομό Καστοριάς.

– Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου θα βρίσκονται στην Α’ Θεσσαλονίκης.

– Την ίδια μέρα θα επισκεφτούν τη Β’ Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη και ο Γενικός Διευθυντής ΝΔ Γιάννης Σμυρλής.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

– Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στον νομό Σερρών.

– Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας και ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος θα βρεθούν στον νομό Κιλκίς.

– Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας θα επισκεφτούν τη Β’ Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και μετά το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ.

 

Συγκεκριμένα, 11 με 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις κλιμακίων σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει 3 κεντρικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ενώ από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει περίπτερο του κόμματος στην Πλατεία Αριστοτέλους με πολλές δράσεις και επιμέρους εκδηλώσεις των Γραμματειών της ΝΔ.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 19:00 στον Λαγκαδά (στην αίθουσα «Μυγδονία»), με θέμα: «Πρωτογενής Τομέας 2023-2027: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Πρόεδρος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Σέρκο Χαρουτουνιάν.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς και ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Διοικούσα ΝΔ Θεσσαλονίκης, η ΔΕΕΠ Β’ Θεσσαλονίκης και η Γραμματεία Αγροτικών Φορέων ΝΔ.

Οι επόμενες δύο εκδηλώσεις

  • Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, 19:00 στην Καλαμαριά στο Δημοτικό Θέατρο Οδού Χηλής.

Θέμα: «Δημόσια Υγεία και Υγειονομικός Χάρτης Θεσσαλονίκης».

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Παπαϊωάννου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Ζήσης Ιωακείμοβιτς και ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης Θοδωρής Μητράκας, ενώ την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Διοικούσα ΝΔ Θεσσαλονίκης και η ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης.

  • Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, 19:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Θέμα: «Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών των τοπικών κοινωνιών με όχημα τη συμμετοχή των νέων στην Αυτοδιοίκηση».

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης Κρίσεων Μένιος Κορομηλάς, ενώ συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υφυπουργός Εσωτερικός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Γενικός Διευθυντής ΝΔ Γιάννης Σμυρλής και ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών και Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΟΝΝΕΔ και η Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΝΔ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας