Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτική Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται Νίκος Δένδιας- Προτεραιότητα η αμυντική διπλωματία

 Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται Νίκος Δένδιας- Προτεραιότητα η αμυντική διπλωματία

-Η Αθήνα θέλει την Επαναβεβαίωση των σχέσεων, την ώρα μάλιστα που έχουν αποκατασταθεί σχέσεις Εμιράτων με Τουρκία.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκεται από το πρωί ο Υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας που πραγματοποιεί σειρά επαφών στο πλαίσιο της αμυντικής διπλωματίας, καθώς η χώρα μας είναι από αυτές που έχει αναπτύξει σχέσεις αμυντικής συνεργασίας με το Άμπου Ντάμπι.

-Η Αθήνα είναι γεγονός ότι κυρίως της τελευταία 4ετια έχει επιστρέψει δυναμικά στον Κόλπο και επιχειρεί να αναπτύξει όσο το δυνατό καλύτερες σχέσεις με τα κράτη αυτής της περιοχής σε όλους τους τομείς.

-Μάλιστα οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί ήρθαν σε μια κρίσιμη περίοδο για τα Ελληνοτουρκικα και με τα Ηνωμενα Αραβικά Εμιράτα υπάρχει εν ενέργεια ρήτρα αμυντικής συνδρομής.

-Η Αθήνα εστιάζει και στον τομέα της τεχνολογίας, της αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας, τόσο σε επίπεδο εταιρειών που ελέγχονται από το δημόσιο, όσο και για εταιρείες που κάνουν την δίκη τους προσπάθεια αναπτυσσόμενες ακόμη και στις χώρες του Κόλπου.

-Ο υπουργος εθνικής άμυνας ήδη σήμερα, με την άφιξη του ατο Άμπου Ντάμπι συναντήθηκε κε τον Λουϊτζι Ντιμάϊο, ειδικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χώρες του Κόλπου. Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

-Ο κος Δένδιας μετέβη και στην Διπλωματική ακαδημία

-Το πρωί της Πέμπτης με τον Εμιρατινό ομόλογο του θα συζητήσουν την κατάσταση ασφαλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου.

-Η Αθήνα θέλει την Επαναβεβαίωση των σχέσεων, την ώρα μάλιστα που έχουν αποκατασταθεί σχέσεις Εμιράτων με Τουρκία.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας