Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΔένδιας: Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου χρειαστεί

Δένδιας: Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου χρειαστεί

"Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε", ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Με αυταπάρνηση, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτέλεσαν με επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον τις εντολές που τους δόθηκαν για βοήθεια στους συνανθρώπους μας. Επιθυμώ να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές. Όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη το βράδυ. Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε.

Αυτό τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σήμερα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας. 

Εξέφρασε «τη βαθύτατη οδύνη για τις ζωές που χάθηκαν κατά την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία», καθώς και τη συμπαράστασή του «στους οικείους τους, όπως και τη συμπαράσταση της ηγεσίας και του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους κατοίκους των περιοχών οι οποίες επλήγησαν. Για τις καταστροφές στις περιουσίες τους και  στις υποδομές στους τόπους κατοικίας τους», συνέχισε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας θα είναι και στο μέλλον σε πλήρη ετοιμότητα να τεθούν στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών σε παρόμοιες δύσκολες ώρες, εάν έρθουν» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Σε κάθε περίπτωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, αποτελώντας τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και σκέπη της», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας