Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτο ευρωκοινοβούλιο μεταφέρεται η «γκρίνια» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των πλημμυρών

Στο ευρωκοινοβούλιο μεταφέρεται η «γκρίνια» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των πλημμυρών

Όπως διευκρινίζει η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ, 'Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου «πουθενά δεν αναφέρεται ότι υπάρχει πρόθεση της Επιτροπής να οδηγήσει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ» όπως διατείνεται η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου μεταφέρεται η κόντρα μεταξύ εκπροσώπων τύπου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη «συμμόρφωση της Ελλάδας στην κοινοτική Οδηγία 2007/60/ΕΚ για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας και την παραπομπή της χώρας στο Δικαστήριο της ΕΕ».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ, ‘Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, έστρεψε ευθεία τα βέλη της στην ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, αλλά και τις δηλώσεις των ευρωβουλευτών, Κωνσταντίνου Αρβανίτη και Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς και του βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Δουδωνή, προβαίνοντας στην ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τα πρώτα μέτρα στήριξης των πληγέντων και διαβεβαιώνει ότι “θα κινήσει γη και ουρανό”, ώστε να βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι, εθνικοί ή ευρωπαϊκοί, για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρωτοφανείς καταστροφές, αλλά και για την καλύτερη πρόληψη και προετοιμασία, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για ακόμη μία φορά, συκοφαντούν τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Δυστυχώς, βλέπουμε και το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο της συκοφαντίας και της δυσφήμισης της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που στη Θεσσαλία θρηνούμε νεκρούς και απεγκλωβίζονται ακόμη συμπολίτες μας.

Η αλήθεια είναι ότι στην προειδοποιητική επιστολή και στην αιτιολογημένη γνώμη, οι οποίες αποτελούν μία συνήθη γραφειοκρατική διαδικασία ρουτίνας που αφορά σε όλες τις χώρες, πουθενά δεν αναφέρεται ότι υπάρχει πρόθεση της (Ευρωπαϊκής) Επιτροπής να οδηγήσει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή “δύναται”, αλλά προφανώς δεν “υποχρεούται” να παραπέμψει την Ελλάδα στο δικαστήριο. Η πρόθεση εγείρεται συγκεκριμένα από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και στην περίπτωση του φράκτη στον Έβρο, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτάσσουν το μικροκομματικό αντιπολιτευτικό τους συμφέρον, όπως τουλάχιστον οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται, σε μία στιγμή που η χώρα μας αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή καταστροφή. Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουμε ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να διασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την αποκατάσταση των συνεπειών αυτού του πρωτοφανούς φαινομένου, αλλά και για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη πρόληψη.

Όπως φαίνεται και στην αναλυτική απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επί του θέματος, η Ελλάδα έχει πλήρως συμμορφωθεί με την Οδηγία 2007/60/ΕΚ και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή σε ό,τι αφορά τις συστάσεις της, παραθέτοντας, μάλιστα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας