Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει «καπέλωμα» της παρουσίας του στη 87η ΔΕΘ από τον...

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει «καπέλωμα» της παρουσίας του στη 87η ΔΕΘ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να παραστεί στη ΔΕΘ μέχρι την Πέμπτη επιτρέποντας και στην αντιπολίτευση να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο» διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση.

Ενώ πάντα, κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, πραγματοποιείται η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως καταγγέλλεται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Μητσοτάκης, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ΔΕΘ, μετέφερε εκεί την εξ αναβολής δίκη του εμφάνιση ο πρωθυπουργός. Ούτε λίγο ούτε πολύ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι «καπελώνεται» η εμφάνιση του κόμματος που απέχει από την εκλογική διαδικασία λόγω αναβολής, αλλά και στερώντας του το δικαίωμα να πλαισιώσει την παρουσία του με τεκμηριωμένο αντιπολιτευτικό λόγο, μετά τον πρωθυπουργό και τα όσα εξαγγείλει.

Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε στείλει αίτημα να παραστεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου με τον Πρόεδρο της Κ.Ο., Σωκράτη Φάμελλο. Και λόγω της αναβολής των εκλογών ανάδειξης Προέδρου για την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου είχε αποσύρει το ενδιαφέρον για την Κυριακή. Ωστόσο, η διοίκηση της ΔΕΘ απάντησε με πρόταση για αύριο 12 Σεπτεμβρίου ενώ δεν έκανε το ίδιο για τον κ. Μητσοτάκη παρότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ημέρες μέσα στη βδομάδα.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή στα χρονικά αντιδεοντολογική και προσβλητική για την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας αντιμετώπιση, η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

 

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια. Απαιτείται σοβαρότητα και συνέπεια από όλους και πάνω από όλα σεβασμός στους κανόνες του πολιτικού διαλόγου.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να παραστεί στη ΔΕΘ μέχρι την Πέμπτη επιτρέποντας και στην αντιπολίτευση να ασκήσει το θεσμικό της ρόλο και παράλληλα τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους παραγωγικούς φορείς.

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για μεθοδεύσεις την ώρα που η χώρα βιώνει τέτοια εκτεταμένη κρίση. Έστω και σήμερα υπάρχουν περιθώρια. Ειδάλλως θα χρεωθεί στον κ. Μητσοτάκη και στη διοίκηση της ΔΕΘ μια μείζονος σημασίας αντιδημοκρατική μεθόδευση που δεν θα γίνει ανεκτή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.​

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας