Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΗ πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου «στρώνει το χαλί» της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Στρασβούργο

Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου «στρώνει το χαλί» της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Στρασβούργο

«Η καρδιά μας είναι με όλους εκείνους που καταστράφηκαν οι ζωές τους και το βιός τους αυτό το καλοκαίρι και υπογραμμίζουμε ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις χώρες που το έχουν ανάγκη», δήλωσε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Την αλληλεγγύη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη χώρα μας εξέφρασε η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα κατά την έναρξη της Συνόδου της Ολομέλειας της ευρωβουλής στο Στρασβούργο, λίγο πριν υποδεχθεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θα συνεχίσουμε να συζητάμε για τη βοήθεια της ΕΕ. Η καρδιά μας είναι με όλους εκείνους που καταστράφηκαν οι ζωές τους και το βιός τους αυτό το καλοκαίρι και υπογραμμίζουμε ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις χώρες που το έχουν ανάγκη» , τόνισε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Η ίδια τόνισε ότι «επικίνδυνες καιρικές συνθήκες έχουν επηρεάσει τεράστιες περιοχές της Ευρώπης προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές, καταστροφές και θανάτους» και ότι μεγάλες πυρκαγιές και πλημμύρες έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις σε κράτη-μέλη, όπως η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Σλοβενία και η Ιταλία.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η κ. Μέτσολα ανέφερε ότι, συνεχίζει να αντιμετωπίζει καταστροφικές πλημμύρες που έχουν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 15 ανθρώπους, μετά από πολλές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. «Η ΕΕ έχει ήδη παράσχει ζωτική βοήθεια στις χώρες και στις περιοχές που επλήγησαν και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», πρόσθεσε.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στο Στρασβούργο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στο Στρασβούργο πραγματοποιώντας στις 9:30 (τοπική ώρα), συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola.

Στις 10:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, με θέμα τη στήριξη της χώρας μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες στις οποίες από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετέχουν: ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας