Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΧρ. Τριαντόπουλος για στήριξη στη Θεσσαλία: Αποζημιώνεται και η δεύτερη κατοικία

Χρ. Τριαντόπουλος για στήριξη στη Θεσσαλία: Αποζημιώνεται και η δεύτερη κατοικία

Σε 45 χωριά, τα οποία έχουν πλημμυρίσει ολικώς, δεν θα χρειαστεί αίτηση στην πλατφόρμα για την οικοσκευή, καθώς θα γίνει αυτόματα. Στα συγκεκριμένα χωριά δεν θα γίνει αυτοψία.

Για το πλαίσιο της κρατικής αρωγής στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες κυρίως στη Θεσσαλία μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ  ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι πολίτες είναι σε δύσκολη θέση, γι αυτό είναι η πολιτεία δίπλα τους. Παράλληλα σημείωσε ότι η τωρινή καταστροφή είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη που προκάλεσε η κακοκαιρία Ιανός.

Κάνοντας αναφορά στις αποζημιώσεις, τόνισε πως το μέτρο της κυβέρνησης αφορά και τη δεύτερη κατοικία. Όπως είπε, η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής arogi.gov.gr για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες έχει ήδη ανοίξει για τις περιοχές και τους νομούς της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας και μέχρι την Τετάρτη θα έχει ανοίξει για τις υπόλοιπες περιοχές.

Η πλατφόρμα, όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, θα παραμείνει ανοιχτή για πολλές εβδομάδες. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι σε 45 χωριά, τα οποία έχουν πλημμυρίσει ολικώς, δεν θα χρειαστεί αίτηση στην πλατφόρμα για την οικοσκευή, καθώς θα γίνει αυτόματα. Στα συγκεκριμένα χωριά δεν θα γίνει αυτοψία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας