Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΥπόθεση Μπελέρη: Την Πέμπτη ξεκινάει η προκαταρκτική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο

Υπόθεση Μπελέρη: Την Πέμπτη ξεκινάει η προκαταρκτική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο

Λάβρος κατά της αλβανικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για την υπόθεση Μπελέρη, εμφανίστηκε και πάλι ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά η προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα Αλβανίας, της πολύκροτης υπόθεσης του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση που κατηγορούνται με την κατηγορία της «ενεργητικής διαφθοράς σε εκλογές».

Σύμφωνα με το himara.gr η υπεράσπιση του δημάρχου Χειμάρρας κατέθεσε δυο νέες προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Στη μία ζητούν να χαρακτηριστεί ως παράνομη η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του και στην άλλη να κριθεί παράνομη η υποκλοπή της Εισαγγελίας Αυλώνας που επέτρεψε η μυστική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της υποτιθέμενης παράδοσης 40.000 λεκ για εξαγορά ψήφων.

 

Την ίδια ώρα λάβρος κατά της αλβανικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για την υπόθεση Μπελέρη, εμφανίστηκε και πάλι ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Μπερίσα υπεραμύνθηκε της αθωότητας του δημάρχου Χειμάρρας, λέγοντας πως την βραδιά που συνελήφθη ο Μπελέρης δεν μοίραζε ευρώ -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- αλλά έτρωγε στο μαγαζί του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας