Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΒουλή: Άρσης ασυλίας Δούρου, συνέχεια με αυτές των Καλαματιανού και Κοτρωνιά

Βουλή: Άρσης ασυλίας Δούρου, συνέχεια με αυτές των Καλαματιανού και Κοτρωνιά

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρείς βουλευτές ζήτησαν από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής την άρση των ασυλιών τους.

Ομόφωνα θετικά εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου, όπως είχε άλλωστε ζητήσει και η ίδια.

Επιπλέον η Επιτροπή εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανού και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοτρωνιά, μετά τα αντίστοιχα εισαγγελικά αιτήματα που διαβιβάστηκαν στην Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρείς βουλευτές ζήτησαν από την Ειδική Επιτροπή της Βουλής την άρση των ασυλιών τους.

 

Σε τι αφορούν οι δικογραφίες

Η δικογραφία για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου αφορά μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν κάτοικοι του Μάτι για σωματικές βλάβες που υπέστησαν κατά τη φονική πυρκαγιά του 2018, την περίοδο που ήταν περιφερειάρχης.

Η δικογραφία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό αφορά μηνυτήρια αναφορά για υπόθεση του ΕΦΚΑ, εάν και σύμφωνα με πληροφορίες , η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάνθηκε πως η υπόθεση είναι προδήλως αβάσιμη καθώς την περίοδο εκείνη ο κ. Καλαματιανός δεν υπηρετούσε στον ΕΦΚΑ.

Ενώ, η δικογραφία για τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κοτρωνιά, αφορά μηνυτήρια αναφορά για υπόθεση της περιόδου που διετέλεσε δήμαρχος Λαμίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας