Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Απολογούμενος» ο πρόεδρος της ΔΕΘ για την παραχώρηση του Σαββατοκύριακου της αντιπολίτευσης...

«Απολογούμενος» ο πρόεδρος της ΔΕΘ για την παραχώρηση του Σαββατοκύριακου της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό

Η ΔΕΘ πρότεινε δύο εναλλακτικές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Να μεταφερθεί η δική του παρουσία μέσα στην εβδομάδα ή να παραχωρηθεί το Βελλίδειο μετά τη ολοκλήρωση της διεθνούς έκθεσης.

Διευκρινίσεις επί του μείζονος πολιτικού θέματος που ξέσπασε στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την «παραβίαση» της καθιερωμένης διάταξης των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων από βήματος του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, κλήθηκε να δώσει ο πρόεδρος της ΔΕΘ–Helexpο, Τάσος Τζήκας.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης, μιλώντας από το περίπτερο της Naftemporiki TV στη Θεσσαλονίκη, η  απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να μεταβεί στη Διεθνή Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου και όχι στα μέσα της εβδομάδας, όπως αρχικά υπολογιζόταν, έχει πυροδοτήσει αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τούτο γιατί είθισται το δεύτερο Σαββατοκύριακο της έκθεσης να πραγματοποιείται η ομιλία και η συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχουμε έκτακτες συνθήκες, τραγικές, έχουμε θύματα» διευκρίνισε ο κ.Τζήκας παραδεχόμενος ότι «Βεβαίως η κανονική διάταξη του 9ημερου, η εθιμική, θέλει το πρώτο Σαββατοκύριακο να ανήκει στον πρωθυπουργό και το δεύτερο στην αντιπολίτευση. Αλλά αυτό με δεδομένο ότι πραγματοποιείται το διήμερο του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να έρθει λόγω ανωτέρας βίας.»

 

Όπως εξήγησε ο κ.Τζήκας, η απόφαση ελήφθη μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ – Helexpo αποφασίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δικαιούται αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει το πρώτο Σαββατοκύριακο, να το κάνει το δεύτερο».

Ο κ. Τζήκας αποκάλυψε επίσης πως έχουν γίνει δύο προτάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Να μεταφερθεί η δική του παρουσία μέσα στην εβδομάδα ή να παραχωρηθεί το Βελλίδειο μετά τη ολοκλήρωση της διεθνούς έκθεσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας