Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΦλωρίδης: «Δεν αντέχει στη λογική ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε το πρόγραμμα στη...

Φλωρίδης: «Δεν αντέχει στη λογική ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε το πρόγραμμα στη ΔΕΘ για να πάρει τη σειρά του κ. Φάμελλου»

Στα έδρανα του κοινοβουλίου μεταφέρθηκε η κόντρα για τις εξ αναβολής εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλο Ξανθόπουλο να εξαπολύει μύδρους κατά του πρωθυπουργού.

Το ζήτημα της αναβολής της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, λόγω των δραματικών εξελίξεων του καιρικού στη Θεσσαλία και τις άμεσες πρωτοβουλίες που έπρεπε να αναληφθούν στο μεταξύ διάστημα, απασχόλησε και την ολομέλεια της Βουλής, όπου βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Δικαστική Αστυνομία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε από βήματος ότι «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση και αυτή η κατάσταση επιβάλλει τη συστράτευση του συνόλου των πολιτικών, κοινωνικών και εθνικών δυνάμεων. Από εκεί και πέρα οι μέθοδοι, οι τρόποι, οι αποτιμήσεις θα συζητηθούν», για τα όσα εξελίσσονται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλία.

Τα τραγικά γεγονότα στην περιοχή, επισκίασαν μεγάλο μέρος της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη Δικαστική Αστυνομία, και γι΄αυτό ο Γιώργος Φλωρίδης επανέλαβε ότι προέχει η αντιμετώπιση της κατάστασης και θα ακολουθήσει στη συνέχεια η αποτίμηση για το αν έγιναν λάθη.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος είπε ότι καθημερινά αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής, μιας καταστροφής που δεν έχει σχέση μόνο με όσα συνέβησαν αλλά και με όσα ακολουθήσουν. Ο βουλευτής σχολίασε και τα όσα εξελίσσονται με την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Ο κ. Μητσοτάκης καταστρατηγεί τα συμπεφωνημένα, εδώ και 10ετίες»

«Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά την αμηχανία της κυβέρνησης, αμηχανία που οδηγεί σε καταστρατήγηση και παραδεδεγμένων, εδώ και δεκαετίες, πρακτικών, όπως το να αγνοεί το δικαίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλήσει την τελευταία μέρα στην ΔΕΘ. Κάνει μια σφήνα ώστε να κλείσει ο πρωθυπουργός. Αφού είχε αναβάλει την παρουσία του στη ΔΕΘ, θα έπρεπε να αναγνωρίσει αυτό που έχει επικρατήσει εδώ και καιρό, δηλαδή ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κλείνει την έκθεση. Είναι ενδεικτικό της δυσκολίας που έχει ο πρωθυπουργός, λόγω της πίεσης που υφίσταται από τις αποτυχίες του λεγόμενου επιτελικού κράτους. Ο κ. Μητσοτάκης καταστρατηγεί τα συμπεφωνημένα, εδώ και 10ετίες», είπε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης.

«Ήταν δυνατόν ο πρωθυπουργός να εγκαταλείψει… την τραγωδία, και να πάει στη Θεσσαλονίκη;»

«Εδώ περίπου ακούσαμε μια αιτίαση ότι ο πρωθυπουργός, ενώ κυλούσαν όλα ομαλά στην Ελλάδα, ενώ δεν υπάρχει κανέναν απολύτως πρόβλημα, ξαφνικά αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμά του και να μην πάει το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και να πάει το επόμενο, προκειμένου να αποκλείσει τον ΣΥΡΙΖΑ από το να κλείσει τη ΔΕΘ. Τώρα αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να αντέξει σε μια στοιχειώδη λογική επεξεργασία», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και συνέχισε

«Δεν έχει συμβεί κάτι στη χώρα, αυτές τις μέρες; Δεν έχει συμβεί μια τεράστια τραγωδία στη Θεσσαλία; Ήταν δυνατόν ο πρωθυπουργός να εγκαταλείψει το έργο του συντονισμού όλων των κυβερνητικών και κρατικών δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι σοβαρές πρώτες επιπτώσεις από αυτή την τραγωδία, και να πάει στη Θεσσαλονίκη; Ο πρωθυπουργός πήγε στη Θεσσαλία δύο φορές, συντονίζοντας και από την Αθήνα και από τη Θεσσαλία το σύνολο των εθνικών δυνάμεων. Και στη συνέχεια πήγε στον Έβρο. Διότι αυτό επιβάλουν οι συνθήκες της καταστάσεως έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και στην οποία βρίσκεται εδώ και 2,5 μήνες περίπου. Αλλά τώρα πια είμαστε σε παρόξυνση των εκτάκτων αναγκών».

Σήμερα, ανέφερε ο Γιώργος Φλωρίδης, «ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Στρασβούργο, όπου συνάντησε την πρόεδρο της ΕΕ, την κ. Φον ντερ Λάιεν. Ανακοινώθηκε ότι αυτή η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και της προέδρου της ΕΕ απέδωσε στην Ελλάδα, σε πρώτη φάση 2,250 δισ. ευρωπαϊκής βοήθειας. Αυτή δεν είναι η εθνική αποστολή του πρωθυπουργού; Είναι να σκέφτεται πότε θα πάει στην Έκθεση μήπως πάρει τη σειρά του κ. Φάμελλου; ‘Η του όποιου, εν πάση περιπτώσει, εκλεγεί; Και αν δεν συνέβη κάτι στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ανέβαλε τις εκλογές για να εκλέξει πρόεδρο; Κάτι συνέβη λοιπόν και αυτό που συνέβη είναι εξαιρετικά τραγικό. Αυτές οι δύσκολες συνθήκες υποχρέωσαν τη χώρα να αλλάξει συνολικά τον προγραμματισμό της και προφανώς και η ηγεσία της».

Η κυβέρνηση θεωρεί πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι οι πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, στελέχη των κομμάτων είναι αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση πιστεύει ότι επιτελούν το εθνικό τους καθήκον. Δηλαδή, ποιο; Να βρεθεί κοντά στους πολίτες, το σύνολο του πολιτικού κόσμου να βρεθεί κοντά στο δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλίας και ταυτόχρονα να μεταφέρουν τη δική τους ματιά και τη δική τους άποψη γι΄αυτά που συμβαίνουν εκεί. Για ό,τι υπάρχει εκεί, για όλη την τραγωδία που ζουν. Αυτό είναι απολύτως θετικό γιατί δείχνει ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου συνειδητοποιεί αυτές τις κρίσιμες στιγμές ότι πρέπει να προσφέρει τη δική του άποψη, τη δική του ματιά, τη δική του εκτίμηση γι΄αυτή την τραγωδία έτσι ώστε να συγκροτηθεί μια κατά το δυνατόν, σωστή εθνική πολιτική αντιμετώπισης αυτής της τραγικής κατάστασης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας