Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Μετωπική» Αχτσιόγλου για φαινόμενο Daniel: « Η καταστροφή στη Θεσσαλία ήταν προδιαγεγραμμένη»

«Μετωπική» Αχτσιόγλου για φαινόμενο Daniel: « Η καταστροφή στη Θεσσαλία ήταν προδιαγεγραμμένη»

Η κ.Αχτσιόγλου κάλεσε τον πρωθυπουργό να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και να τους πει πού πήγαν τα λεφτά που προορίζονταν για αντιπλημμυρικά έργα.

«Στη Θεσσαλία έχει συντελεστεί μία ολοκληρωτική διάλυση», ενώ και «στον Έβρο η καταστροφή από την πυρκαγιά είναι τεράστια και οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς θα προχωρήσουν την επόμενη μέρα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου σε τηλεοπτική της  συνέντευξη.

Αναφερόμενη στις πλημμύρες στη Θεσσαλία, η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «ήταν μία προδιαγεγραμμένη καταστροφή».

«Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα και ότι η περιοχή ήταν στα “κόκκινα”. Υπήρχαν χάρτες διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας αναρτημένοι από το 2018, οι οποίοι δεν επικαιροποιήθηκαν από την κυβέρνηση».

 

«Πού πήγαν αυτά τα λεφτά;»

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση έχει ευθύνες και στα τρία στάδια της καταστροφής. Στο στάδιο της πρόληψης, όπου δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα. Στο στάδιο της εκδήλωσης του φαινομένου, με μη ενημέρωση των κατοίκων, μη έγκαιρη προειδοποίηση και μη παρουσία των αναγκαίων δυνάμεων για την προστασία τους. Στο στάδιο της αποκατάστασης, των αποζημιώσεων και του κινδύνου δημόσιας υγείας».

Σημείωσε ότι «πριν από τρία χρόνια, μετά την καταστροφή του “Ιανού”, έπεσαν 700 εκατομμύρια στην περιοχή», και ρώτησε «πού πήγαν αυτά τα χρήματα».

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να κάνει γενικόλογες δηλώσεις και διαπιστώσεις, ότι “έχουμε κλιματική κρίση”, πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα. Να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και να τους πει πού πήγαν αυτά τα λεφτά. Γιατί δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα; Γιατί δεν θωρακίστηκε η περιοχή;».

«Υπερφίαλη και αλαζονική» κυβέρνηση

Η κ. Αχτσιόγλου σχολίασε ότι «η στάση του κ. Μητσοτάκη -πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση και ο ίδιος είναι η αντιπολίτευση του εαυτού του- είναι υπερφίαλη και αλαζονική. Προσβάλλει τους πολίτες και τη νοημοσύνη τους, όταν εκ των πραγμάτων έχει αποτύχει και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες».

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι στόχος της είναι «η διαμόρφωση μίας κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία θα δείξει την έξοδο στις πολιτικές της Δεξιάς, στις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κυβερνήσει ξανά τον τόπο, για να υπάρχει προοδευτική, δημοκρατική διέξοδος για τους πολίτες».

Υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει εμπεδώσει στην ελληνική κοινωνία μία συνθήκη μηδενικών προσδοκιών», κάτι που «δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό». «Μπορούμε και οφείλουμε να ζήσουμε καλύτερα, για εμάς και για τα παιδιά μας», είπε. Η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η αυτονόητη προϋπόθεση, είναι κοινός παρονομαστής, το ζήτημα είναι να κερδίζουμε συνεχώς περισσότερους».

.-

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας