Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜύδροι Βόζενμπεργκ για προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από Τουρκία

Μύδροι Βόζενμπεργκ για προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από Τουρκία

«Η Τουρκία εργαλειοποιεί μετανάστες, δεν δέχεται επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο και δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από την κοινή Δήλωση με την ΕΕ του 2016» ενημέρωσε το σώμα του ευρωκοινοβουλίου η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Στο γεγονός ότι η Τουρκία εξακολουθεί να είναι «μια απειλητική αναθεωρητική δύναμη που περιφρονεί προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο, τις ευρωπαϊκές αξίες και την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ», αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «παρά την σκληρή κριτική που ασκείται σε βάρος της Τουρκίας, δεν έχει αλλάξει τίποτα».

Η κυρία Βόζεμπεργκ εστίασε κυρίως στην προσπάθεια της γείτονος να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό. «Η Τουρκία εργαλειοποιεί μετανάστες, δεν δέχεται επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο και δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από την κοινή Δήλωση με την ΕΕ του 2016», με αποτέλεσμα «οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα να παρουσιάζουν αύξηση και τα δίκτυα των διακινητών να δρουν ανεξέλεγκτα».

Ετήσια Έκθεση για την Τουρκία: «Η ανοχή έχει και τα όριά της»

 

Όπως σημείωσε η ευρωβουλευτής, «Οι διακινητές εκμεταλλεύονται δυστυχείς ανθρώπους, δημιουργούν τεχνητά ναυάγια και στελεχώνουν εγκληματικές οργανώσεις», ενώ «αντίθετα, η χώρα μου, η Ελλάδα, πολεμά τα εγκληματικά δίκτυα και φυλάσσει αποτελεσματικά τα ευρωπαϊκά σύνορα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βόζεμπεργκ και προσέθεσε

«Συνάδελφοι, οι αρνητικές διαπιστώσεις δεν αρκούν. Η Τουρκία παραμένει, απειλητική αναθεωρητική δύναμη που περιφρονεί προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αξίες. Η ανοχή έχει και τα όριά της».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας